Esports

El Barça creu que Ibra acabarà marxant i que Cesc pot arribar aviat

Els dirigents del club veuen Ibrahimovic amb moltes possibilitats de marxar, però no s'escoltaran ofertes per menys de 50 milions d'euros, i confien en la pressió de l'entorn del jugador català per estovar l'ara dur Arsenal.

Que Cesc acabarà vestint de blaugrana ho sap gairebé tothom. Fins i tot a les altes esferes de l'Arsenal, el club propietari dels seus drets i que està disposat a pugnar amb el Barça per retenir el seu capità, el seu millor futbolista.

La incògnita és saber fins quan podrà aguantar el club anglès el setge i s'avindrà a negociar en unes condicions raonables el traspàs del migcampista maresmenc. A les oficines del Barça, de moment, estan tranquils. De fet, creuen que hi haurà novetats sobre el tema abans del 30 de juny, que és quan acaba el mandat de Joan Laporta.

Se sap que l'actual president vol deixar enllestit aquest fitxatge abans d'abandonar el càrrec i ahir, fins i tot, va reclamar als precandidats que es mantinguin al marge de la negociació i que no intentin intervenir-hi. "Jo el que vull és que no es vulguin atribuir els fitxatges i n'encareixin el preu. Tots els candidats voldrien aquests jugadors, per tant, demano que deixin treballar el club", va dir.

I el club fa dies que està centrat en aquest assumpte. Tal com va explicar Txiki Begiristain, el secretari tècnic, ja han contactat amb l'Arsenal per fer-li saber que estan disposats a negociar un traspàs després que Cesc declarés que vol tornar a Barcelona.

La resposta dels gunners, però, ha estat situar-ne el seu preu en 80 milions d'euros, que és una altra manera de dir que no està en venda, i assegurar que no iniciaran converses fins que el FC Barcelona no tingui un nou president. És una fórmula que els permet guanyar temps en espera que el jugador faci un bon mundial i el seu preu pugui elevar-se, però que podria quedar-se en no-res, perquè el Barça també té les seves armes per forçar una negociació abans d'hora.

I quina és aquesta arma? La pressió de l'entorn de Cesc. L'arenyenc, com David Villa, també voldria tenir el seu futur resolt abans que comenci el mundial de Sud-àfrica. Per aquest motiu, ja ha parlat amb Arsène Wenger per deixar-li molt clar que considera que el seu cicle a l'Arsenal ha finalitzat i que vol buscar-se nous reptes. I que aquests estan a Barcelona.

El mateix Cesc va explicar que el tècnic alsacià va demanar-li que deixés el seu futur a les seves mans i que només es preocupés de jugar. Si Wenger es continua mantenint intransigent i l'Arsenal no afluixa en les seves pretensions econòmiques, l'entorn de Cesc farà un pas endavant pressionant per intentar estovar els londinencs.

De moment, l'oferta del Barça és de 40 milions d'euros, la meitat que el que demana l'Arsenal. En els pròxims dies, i fruit de les negociacions, l'oferta del Barça hauria d'incrementar-se una miqueta i la dels anglesos reduir-se considerablement. El Barça vol Cesc, però a un preu lleugerament superior al que va pagar fa uns dies pel davanter David Villa. En qualsevol cas, la voluntat de Cesc de venir al club blaugrana és ferma i ja l'ha fet pública. Si fem una ullada al passat, quants clubs han volgut mantenir un futbolista a disgust en la seva plantilla?

Ibrahimovic
Pel que fa al davanter suec, la directiva considera que té moltes possibilitats de marxar, perquè serà el mateix jugador qui demanarà una sortida després del fitxatge de Villa. Aquesta temporada l'ha acabada com a suplent de Bojan Krkic i en la vinent tindrà la competència de l'asturià, un futbolista que gairebé no requerirà cap procés d'adaptació a la lliga ni al sistema de joc del Barça, ja que en la selecció estatal coincideix amb molts blaugrana.

Això sí, el que no farà de cap de les maneres el club és regalar el futbolista. És cert que Ibrahimovic no ha fet un bon tram final de temporada, però les seves estadístiques de gols i assistències en el seu primer any en la lliga estatal, i en un club que l'ha obligat a variar la seva manera de jugar, són molt més que acceptables.

El Barça, per tant, ha fixat una quantitat mínima –50 milions d'euros– per començar a escoltar les possibles ofertes que arribin pel suec, que ara fa vacances. De moment, però, a les oficines del club blaugrana no n'ha arribat cap ni una.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.