Esports

Malabars a la pissarra

FC Barcelona

Emergència al darrere. Pep Guardiola haurà de fer malabarismes per solucionar els maldecaps que les lesions i sobretot les sancions li han generat de cara als pròxims compromisos. Especialment problemàtica serà la composició de la línia defensiva de cara al partit de Lliga de diumenge contra l’Sporting, ja que Piqué i Márquez, expulsats a Santander, i Dani Alves, que va veure la cinquena targeta groga, hauran de complir un partit de sanció. Tres baixes que se sumarien a la més que possible absència de Puyol.

Amb Milito encarant els últims mesos de la recuperació, la defensa del Barça ha quedat esquinçada com ho va quedar l’americana de Guardiola en un esquetx del Crackòvia. Una opció seria forçar la tornada de Puyol, que es recupera del trencament fibril·lar al recte anterior de la cama esquerra que es va fer contra l’Espanyol, però aquesta és una idea que ara per ara no contempla Guardiola. “No arriscarem, jugaran els que estiguin bé o gent del filial”, va explicar després de guanyar al Sardinero.
Per tant, recol·locar Abidal a l’eix de la defensa, fent parella amb Martín Cáceres i deixant el lateral dret a Víctor Sánchez, sembla l’opció amb més possibilitats si bé algun jove del planter com Nolito també podria tenir minuts.

El tècnic de Santpedor no ho va dir, però espera un cop de mà d’última hora, que no seria cap altre que l’absolució d’Alves. El Barcelona va anunciar ahir que presentarà al·legacions davant el Comitè de Competició de la RFEF per la targeta groga que el brasiler va veure a Santander.

L’àrbitre Fernández Borbalán va incloure a l’acta que havia amonestat el lateral blaugrana “per haver simulat” una falta dins l’àrea del Racing. És a partir d’aquí que els serveis jurídics del club construiran la defensa. Les imatges del partit demostren l’existència de contacte entre Alves i un defensa càntabre, com així explicava el brasiler a la conclusió del partit: “No em vaig tirar, em vaig desequilibrar per la inèrcia”.

Abans de la visita de l’equip asturià al Camp Nou, el Barça ha de rebre el Mallorca en l’anada de les semifinals de Copa. La part positiva de les absències de diumenge és que en aquest partit el tècnic del Barça podrà alinear alguns jugadors que en situació normal probablement haurien tingut descans.

Per tant, la defensa de la Copa i la de la Lliga difícilment tindran alguna cosa a veure. Sobre el paper –amb Guardiola suposa aventurar-se una mica–, només repetiria Sylvinho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.