Esports

La forta pluja atorga la ‘pole’ del GP del Japó a Rossi

L’aiguat fa suspendre els assajos oficials i Dani Pedrosa sortirà des de l’onzena posició

La pluja torrencial que caiguda durant tot dissabte a la zona de Motegi va fer que s’haguessin de suspendre els entrenaments oficials de les tres cilindrades del Gran Premi del Japó i va propiciar que Itàlia aconseguís les tres poles. Valentino Rossi (Yamaha) en MotoGP, Marco Simoncelli (Gilera) en 250 i Andrea Iannone (Aprilia) en 125 sortiran avui des de la primera posició, després que els comissaris van tenir en compte els temps dels assajos lliures de divendres per configurar les respectives graelles.

D’aquesta manera, Rossi fa la primera pole de la seva carrera a Motegi i tindrà l’oportunitat de frenar les aspiracions del seu gran rival, l’australià Casey Stoner. En un traçat on s’han de fer frenades potents i poderoses, les qualitats de pilotatge cobraran un valor especial que intentaran aprofitar alguns dels pilots de MotoGP si avui la pista no està totalment seca. Les previsions indiquen que el temps al matí serà més benèvol que ahir, però molts pilots no se n’acaben de refiar.

Jorge Lorenzo sortirà tercer, a prop de Rossi i Stoner, però molt més complicat ho tindrà Dani Pedrosa (Repsol Honda), ja que sortirà des de l’onzena plaça i amb problemes de pneumàtics a la pista japonesa, on ahir la pluja només va permetre els segons assajos lliures de MotoGP. “Sortiré des de la quarta línia i els meus rivals ho faran des de la primera, així que hauré d’intentar fer una gran sortida i superar bastants pilots al principi”, va dir Pedrosa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.