Esports

La segona gran nit

El club blanc-i-blau vol homenatjar Jarque clavant la primera clatellada al Madrid de la inversió rècord. Emoció garantida en l’estrena oficial del nou estadi

Un vespre emotiu que s’ha de tenyir d’alegria. Després de la inoblidable nit d’inauguració, l’Espanyol vol repetir avui la festa amb una victòria contra el Reial Madrid de la inversió rècord. Els blanc-i-blaus volen els tres punts per agafar confiança i retre un dels molts homenatges que es volen fer a Jarque, que serà present en el primer partit oficial al nou estadi. I en tots.

L’aturada de la Lliga ha comportat una segona pretemporada a l’Espanyol. La mort del capità va alterar el treball i la segona part de Bilbao va palesar que els canvis passaven factura. Quinze dies per treballar, malgrat les baixes obligades dels internacionals, i integrar nouvinguts com Forlín. La primera oportunitat de veure’n el resultat serà avui a partir de les vuit del vespre amb el Madrid de rival. Hi serà De la Peña, novetat a la convocatòria.

Minut de silenci
Hi ha diversos aspectes a tenir en compte. La gespa, maldecap de Pochettino, ha millorat, però abans d’un mes no estarà com s’espera. D’altra banda, la càrrega emotiva pesarà. I caldrà veure si en positiu o en negatiu.
L’emoció calarà en el minut de silenci per Jarque –i el soci número 1–, present en la inauguració i desaparegut de forma tan sobtada com impossible d’assimilar. Hi haurà pancartes i homenatges de la Curva Jove i altres sectors. Els sentiments a flor de pell hauran de desaparèixer quan la pilota rodi davant els Kaká, Cristiano i companyia.

Un altre aspecte que es començarà a calibrar serà el pes del públic. De la fredor provocada pel microclima i la pista d’atletisme de Montjuïc a 40.000 persones a tocar de la gespa. Un canvi tan radical com positiu. “La grada collarà moltíssim i aquesta temporada podem dir que juguem amb un jugador més. Tindrem un estadi ple, de 40.000 persones, i el rival ho ha de notar per força”, recordava Pochettino.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.