Esports

Ferrari anuncia que no participarà en el Mundial 2010 si no es compleixen les seves exigències

La FIA anuncia els 13 equips inscrits en la competició de l'any que ve. La majoria d'escuderies amenacen en deixar el mundial si no es busquen solucions i denuncien que han estat incrites sense permís

L'escuderia Ferrari ha anunciat aquest divendres que no participarà en el pròxim Mundial de Fórmula 1 malgrat que la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) hagi comunicat una hora abans la llista dels equips inscrits sense condicions en la competició de l'any que ve. Vuit escuderies més, a excepció de Williams i Force India, podrien seguir l'exemple de Ferrari i abandonar la competició.

Ferrari assenyala en un comunicat, que el 29 de maig passat va presentar unes condicions que "no han estat satisfetes" per la FIA, fet que ha desembocat en la seva decisió de no participar en la competició.

L'equip presidit per Luca Di Montezemolo ha reaccionat de seguida després de conèixer l'anunci fet per la FIA sobre la llista de les 13 escuderies que correran en la competició del 2010, cinc d'elles (McLaren, BMW, Toyota, Renault i BrawnGP), a les quals després s'ha afegit RedBull Racing, sota condicions.

Ferrari assegura a més que havia enviat "un escrit" a la FIA perquè aquesta "no fes" la inscripció. "Amb la finalitat d'evitar qualsevol mena de dubte, Ferrari ratifica que no participarà en el Mundial del 2010 amb un reglament adoptat per la FIA que viola els drets de Ferrari signats amb la mateixa federació en un acord previ", sentencia.

L'escuderia italiana s'ha mostrat d'aquesta manera del tot ferma en la seva decisió d'abandonar el Mundial si no es canvien certs aspectes del nou reglament de la FIA per a l'any que ve. El principal punt de desacord es refereix a la intenció de la FIA de limitar el pressupost de cada equip a 45 milions d'euros, sense comptar les despeses de patrocini i el sou dels pilots.

De la mateixa manera, l'Associació d'Equips de Fórmula 1 (FOTA) ha sol·licitat aquest divendres a la FIA solucions per resoldre els problemes de cara al Mundial del 2010 i ha advertit que haurà de "buscar alternatives".

"Mostrem el nostre respecte per la intervenció del consell mundial per facilitar solucions a la situació present, però hem mantingut moltes reunions amb la FIA i en totes ha estat impossible fer cap progrés substancial", assenyala en un comunicat la FOTA.

A més, l'associació recorda que la llista publicada recollia "cinc equips sota condicions i ha Ferrari, Red Bull i Toro Rosso, inscrits sense el seu permís, com a incondicionals".

Per aquest motiu, l'associació avisa que "tots aquests equips estan units en els seus temors sobre la situació actual i estan profundament preocupats sobre la crisi que afronta la F1". "Els equips desitgen trobar una solució a aquesta situació, però en el cas de que no s'aconsegueixi, hauran de buscar solucions alternatives que els protegeixin", afegeix el comunicat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.