Esports

El Barça i Henry, a tocar d’un nou acord

Aquest cop no sembla que hi hagi d’haver res que ho impedeixi a última hora. Ni l’impacte emocional d’una derrota a la final de la Champions, per exemple, com fa un any. Thierry Henry, l’estrella de l’Arsenal i un dels cracs mundials de referència, està molt a prop de fitxar pel Barça. De fet, la revista France Football publica avui que l’acord entre club blaugrana i jugador és total, i només faltaria encaixar peces entre les dues entitats.

Altres fonts consultades per aquest diari i pròximes al cas no ho donen tot per tan tancat, en els contactes entre Henry i el Barça, però sí per prou ben encarrilat.

Fins que s’acabi la Lliga
El cert és que l’operació ja no se situa ni en la categoria de rumor insistent, sinó que va més enllà. Una altra cosa és que en el següent pas, l’acord entre clubs, arribi la llum verda. Com sempre, i en qualsevol cas, tot queda públicament congelat fins que s’acabi la Lliga.

Segons la informació de France Football, el pacte del jugador –que el 17 d’agost farà 30 anys– i el club blaugrana preveuria tres temporades més una d’opcional, a 10 milions d’euros l’any, mentre que les posicions de partida de Barça i Arsenal per al traspàs serien, respectivament, 25 milions d’euros d’oferta i 40 milions de demanda. Les mateixes fonts abans mencionades van indicar ahir a l’AVUI que no hi ha hagut encara cap negociació entre clubs.

La final de París
Cal recordar que fa un any Henry ja havia acordat el salt al Camp Nou –quatre temporades, llavors–, però l’estat de xoc en què va quedar l’internacional francès amb la derrota a París ho va capgirar tot. És el famós missatge de SMS que va rebre Ferran Soriano en plena rua pel títol europeu, en què el jugador li deia que no podia venir.

Temporada nefasta
El club londinenc li va prometre a Henry un esforç per millorar l’equip, però la temporada no ha estat bona (quart a la Premier i eliminat a vuitens a la Champions), tampoc a nivell personal (12 gols en 27 partits, per 33 en 45 l’any anterior), sobretot a causa d’unes molèsties que el mantenen fora de l’equip des de fa quatre mesos. La marxa de l’Arsenal de David Dein, vicepresident del club i pare del representant d’Henry –que també es diu David Dein–, va acabar de fer trontollar el futur gunner del francès, a hores d’ara decidit un cop més a canviar Londres per Barcelona. Val a dir que els contactes per Henry són amb dos representants, Dein i Jérôme Anderson, que es reparteixen els vessants esportiu i comercial.

Altres contactes avançats que manté el Barça són amb el lateral esquerre de l’Olympique de Lió, Éric Abidal, i amb el migcentre del Mònaco Yaya Touré.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES