Esports

Toc català a l'equip serbi

Tenis

La Copa Davis 2009 s'havia de posar en marxa aquest divendres, però les fortes ratxes de vent a la zona, que han afectat una de les graderies de l'estadi, han obligat a ajornar la inauguració del matx amb Sèrbia.

El jutge principal ha decidit la suspensió i aquest matí s'avaluarà si els obrers poden començar a reparar la zona afectada. Una tasca que pot durar entre vuit o nou hores.

L'equip espanyol, defensor del títol, s'enfronta a Sèrbia en una primera ronda del Grup Mundial que es disputa a Benidorm. David Ferrer obrirà l'eliminatòria contra el número 1 serbi, Novak Djokovic, i en el segon partit de la jornada Rafa Nadal se les haurà amb Janko Tipsarevic, segons va determinar ahir el sorteig.

Al rival del manacorí, el número 2 serbi, no li vindrà de nou disputar els partits en terres valencianes, ja que és un jugador que està acostumat al clima mediterrani. Efectivament. Tipsarevic passa unes bones estades al nostre país, concretament a l'Academia Sánchez-Casal del Prat de Llobregat, on s'entrena amb Josep Perlas, sota la supervisió del preparador físic Javier Capitaine.

"Tipsarevic és un jugador amb una genètica privilegiada, amb força, resistència i és ràpid. El que hem treballat és la coordinació específica i de transferències a la pista, perquè assoleixi el millor rendiment. És complicat afrontar una competició tan important com la Davis en superfície de terra en aquest moment de l'any, en què el tenista ve de jugar en altres superfícies i després farà una gira americana damunt de pistes ràpides", afirma Capitaine.

Enfrontaments previs
Tipsarevic, número 47 del món, només s'ha enfrontat una vegada a Nadal. Va ser a l'Open dels Estats Units del 2007 i va guanyar el manacorí. Contra David Ferrer hi ha jugat tres vegades, amb un balanç d'una victòria. L'equip espanyol, que ha guanyat les últimes 14 eliminatòries de la Copa Davis que ha jugat com a local, és favorit en el debut d'Albert Costa com a capità. L'últim equip que va vèncer Espanya a domicili va ser el Brasil, que es va imposar per 2-3 l'abril del 1999 a Lleida.

Els entrenaments dels dos equips es van veure alterats ahir a migdia per la forta pluja que va caure sobre Benidorm, que en alguns moments va estar acompanyada de pedra i fortes ratxes de vent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.