Esports

La lesió d'Abidal debilita el Barça en un mes clau

El francès en té per a tres setmanes, es perdrà el duel amb l'Inter i està quasi descartat per al clàssic

Revisant la superioritat del Barça, tant en la classificació com en el joc, si algun motiu tenen el Reial Madrid i el seu entorn per fregar-se les mans és davant l’escassetat d’efectius d’una plantilla blaugrana que el mateix Pep Guardiola ha definit com “un pèl curta”. Fins ara, prou bé se n’ha sortit el conjunt barcelonista davant les baixes que ha anat patint de forma força escalonada aquest inici de temporada (Iniesta, Márquez, Bojan, Henry, Txigrinski, Alves, Ibrahimovic, Keita), però la multiplicació de l’exigència del calendari en aquest tram final del 2009 pot fer força més sensibles les absències, per a esperança dels rivals.

Éric Abidal, un dels jugadors que estaven més en forma, és la primera baixa amb què compta Guardiola per encarar una escalada intensíssima de partits: nou d’oficials i un d’amistós en 30 dies. Si l’any passat la sèrie de matxs més durs (Sevilla, València, Madrid i Vila-real) es va conèixer com el Tourmalet, la pujada de nivell del calendari d’aquest any, seguint el símil ciclista del Tour de França, es podria anomenar Alpe d’Huez, un port menys explosiu que el primer, però més llarg.

Molèsties de Puyol i Txigri
Vint-i-un revolts dibuixa l’orografia del mític cim alpí i del 21 de novembre al 21 de desembre es jugarà el Barça les seves opcions en tres competicions diferents i, de moment, sense el lateral esquerre titular, Abidal, a qui, després de l’ecografia a què es va sotmetre ahir, se li han pronosticat 21 dies de baixa per una lesió al recte anterior de la cuixa esquerra que es va produir jugant amb la selecció francesa. El defensa es perdrà segur la visita a San Mamés d’aquest dissabte i la rebuda a l’Inter de dimarts que ve en Champions. Molt probablement tampoc podrà jugar davant el Madrid el dia 24, per bé que els serveis mèdics del Barça avancen que treballaran perquè estigui disponible per al clàssic, depenent de l’evolució de la lesió.

La baixa d’Abidal arriba just abans de l’ascens a l’Alpe d’Huez i coincideix alhora amb el fet que dos defenses més, Carles Puyol i Dmitro Txigrinski, arrosseguen certes molèsties. El capità del Barça, amb dolor al genoll esquerre, no va entrenar-se ahir amb la selecció espanyola. L’ucraïnès, amb una distensió a la ròtula esquerra, ja va ser reservat pel seu seleccionador dissabte passat a Grècia.

Tot i que els problemes físics de tots dos no són greus, sí que els poden restar bon to físic. Guardiola, que només compta amb un esquerrà (Maxwell) per a la defensa, voldria comptar amb Puyol i Txigrinski per a San Mamés i per a pròximes rotacions, necessàries a l’equip per mantenir la frescor davant un calendari de vertigen. El de la Pobla de Segur ja va jugar de lateral esquerre en partits transcendents la temporada passada, quan Abidal va estar de baixa.

Després de visitar l’Athletic, al Barça l’esperen ni més ni menys que un partit clau per a la seva continuïtat a la Champions davant l’Inter i el clàssic contra el Madrid. Posteriorment, tres desplaçaments seguits: a Xerez, en jornada avançada de Lliga a causa del Mundial de Clubs, a Riazor i a Kíev, que també pot ser un tot o res a la Champions. L’últim matx abans de viatjar a Abu Dhabi serà el derbi contra l’Espanyol. Tot plegat no és cosa per riure sinó per suar. I molt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.