Esports

La primera del Nàstic

L’equip tarragoní estrena el seu palmarès a la Copa Catalunya remuntant amb bon joc davant el Barça

El Nàstic ha conquerit la seva primera Copa Catalunya. El conjunt tarragoní ha remuntat davant un Barça tendre i s'ha proclamat campió amb un futbol prou meritori.
Barça i Nàstic s'han tractat de tu a tu en un partit en què realment ha estat difícil anticipar qui era el favorit. Per història, el Barcelona. Per actualitat, el Gimnàstic. Mentre els blaugranes, dirigits per Eusebio Sacristán i Johan Neeskens –Rijkaard, amb febre, s'ha absentat– han comptat amb només quatre jugadors del primer equip a l’onze, els granes han sumat set futbolistes que han tingut, en algun moment, experiència a Primera Divisió. El Barça el formava una majoria de jugadors de Tercera, mentre que el Nàstic, tot i que sense l’onze de gala, ha apuntat el bon estil de joc amb què pretén tornar a Primera.

El conjunt tarragoní ha demostrat que ja té el segell propi del seu nou tècnic, Javi López. Els granes no han dubtat a dur la iniciativa amb un futbol de toc, sense rifar cap pilota en cap línia del camp. Ni enfrontant-se a canalla, el Nàstic ha volgut fer valer la força física, el joc de contacte. Més aviat ha intentat elaborar molt el futbol, per bé que li ha faltat ritme quan el Barça s'ha endollat.

El conjunt blaugrana ha començat amb dificultats per posicionar-se, però ha sabut pressionar ben amunt a la zona de creació tarragonina i el matx s'ha igualat.

Tot i serdistret, el partit no ha comptat amb gaire ocasions ni profunditat. Una rematada de córner d’Oleguer, un xut llunyà de Víctor Vázquez i una rematada franca de Botía han estat el més destacat del Barça al primer temps, juntament amb els detalls de qualitat de Tiago Alcántara, el fill de Mazinho. Per part del Nàstic, Mairata també ha disposat d’una bona opció després del servei d’una falta lateral abans del descans.

A la represa, un contracop letal materialitzat per Víctor Vázquez ha accelerat el ritme i Pinilla ha igualat el partit de seguida amb una falta defensada amb tendresa pels blaugrana.

Al Barça li ha costat reanimar-se i el Nàstic ha amenaçat més amb Pinilla i Miku i ha acabar trobant la victòria amb una voleia de Maldonado. Ezquerro, en l’últim minut, ha fallat escandalosament una ocasió per forçar els penals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.