Esports

Aliança pro seleccions

Catalunya, Euskadi i Galícia treballaran plegats per avançar cap a l’oficialitat de les seleccions nacionals

Els governs de Catalunya, Euskadi i Galícia formaran a partir d’ara un front comú amb l’objectiu de sumar forces per aconseguir que les seleccions nacionals respectives puguin superar l’actual statu quo que els impedeix participar en competicions oficials.

Els responsables d’esports dels tres governs –la secretària general d’Esports, Anna Pruna, per part catalana, el director d’esports basc, José Ramon Garai, i la directora general gallega Marta Souto, van mantenir ahir una primera reunió formal al Palau de la Generalitat per establir les bases d’aquest nou marc de col·laboració i donar caràcter oficial i públic als contactes que fins ara s’havien mantingut de forma puntual i oficiosa.

Aquesta aliança tindrà com a objectiu primordial avançar cap al reconeixement internacional de Catalunya, Euskadi i Galícia com a països esportius i, per extensió, aconseguir que les seleccions catalana, basca i gallega dels diferents esports puguin ser acceptades com qualsevol altra pels organismes internacionals corresponents.

Més enllà d’aquesta prioritat, els representants dels tres governs estan d’acord a ampliar el marc de col·laboració a d’altres qüestions, com ara l’esport escolar, el femení, els centres de tecnificació, els temes comuns que afectin al Consejo Superior de Deportes (CSD) i qualsevol aspecte o millora que pugui beneficiar l’esport de les tres nacionalitats.

En aquest sentit, si bé l’aliança ja és un fet, un dels acords que va sortir de la reunió d’ahir al Palau de la Generalitat és donar-hi més rellevància redactant un manifest conjunt que serà llegit públicament abans del partit que Catalunya i Euskadi jugaran el 29 de desembre al País Basc. El document explicitarà la formació d’aquest front comú i expressarà la voluntat dels tres governs de treballar plegats per vèncer la resistència de l’Estat espanyol en l’afer de les seleccions.

Un altre dels acords sorgits de la reunió entre Pruna, Garai i Souto és establir un calendari periòdic de trobades oficials, de manera que els responsables d’esports dels tres governs es reuniran en principi tres o quatre cops a l’any.

Probablement, la celebració de l’esmentat partit entre Euskadi i Catalunya –devolució de visita del disputat fa un any al Camp Nou– serà l’oportunitat de mantenir una segona reunió com la d’ahir a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.