Esports

Hamilton aconsegueix la 'pole' i obliga Alonso a esperar el miracle

El britànic Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ha conquistat la pole position del Gran Premi de la Xina que es disputa durant aquest cap de setmana a Xangai, i sortirà amb tot a favor per aconseguir el Mundial 2007, doncs l'espanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) tan sols ha pogut ser quart darrere dels dos Ferraris.

D'aquesta manera, el jove pilot, que es convertiria demà en el primer debutant a aixecar un títol mundial, s'haurà de limitar a la carrera de demà a mantenir per darrere el seu company d'equip per finalitzar el campionat.

Hamilton ha aconseguit el millor temps amb un crono de 1.35.908, i la cinquena pole de la temporada. Tot i això, sobre el traçat xinès gairebé no s'han notat diferències entre els quatre pilots capdavanters i tots ells han estat en un marge de sis dècimes de segon.

Després de l'anglès, el finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari), s'ha hagut de conformar amb el segon lloc. Mentrestant, el seu company d'escuderia el brasiler Felipe Massa (Ferrari) serà tercer. Raikkonen ha aconseguit un temps de 1.36.044, mentre que Massa ha fet 1.36.221. Alonso, per part seva, ha tancat el dia amb 1.36.576.

La carrera de demà es realitzarà sobre un total de 56 voltes i si es mantingués l'ordre final actual, Hamilton, que va sortir indemne aquesta setmana d'una possible sanció per suposades irregularitats amb el safety car a pista, es coronarà com a campió del 2007. El britànic ha arribat a la Xina amb 107 punts i un avantatge de 12 sobre Alonso, pel que serà campió demà si acaba davant d'Alonso o si conserva un avantatge d'un mínim d'onze punts, doncs només resta el Gran Premi del Brasil.

Tot i això, el protagonisme pot tornar a estar set dies després al cel. El pronòstic anuncia tempestes elèctriques durant el cap de setmana, i fins i tot un tifó tocaria terra a Taiwan dissabte a la nit. Si manté la trajectòria actual, la tempesta passaria uns 3.500 quilòmetres al sud de Xangai a l'hora de la carrera, i provocaria vents i intenses pluges, el que podria afectar el desenvolupament de la carrera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.