Esports

Ferrari aparta Todt

Fórmula 1

El món de la Fórmula 1 prepara amb intensitat la nova temporada. Hi ha moviments importants als equips fins al punt que ahir dues notícies van causar un cert impacte. D'una banda la decisió de Ferrari d'apartar Jean Todt de la direcció de l'àrea esportiva, i d'altra el fitxatge per part d'Honda del prestigiós i llorejat Ross Brawn com a nou cap de l'escuderia japonesa.
Todt s'havia convertit en un dels principals opositors a l'arribada de Fernando Alonso a Ferrari, i a partir del pròxim 1 de gener el seu càrrec de director de l'àrea esportiva serà ocupat per l'italià Stefano Domenicali. Segons un portaveu de l'escuderia italiana, Todt seguirà tenint responsabilitats en la "gestió esportiva i industrial", encara que és evident que el directiu francès queda apartat de la primera línia de competició.

Reestructuració
Tot i ser el vigent campió de pilots i de constructors, Ferrari ha anunciat importants canvis relacionats amb la reestructuració de l'equip. De moment, a més de l'arribada de Domenicali, Mario Almondo ha estat nomenat director d'operacions, Aldo Costa serà el nou director tècnic i Gilles Simon el màxim responsable d'enginyeria de motors. Canvis, però, que no seran els últims a Ferrari abans que acabi l'any.

A Honda, mentrestant, també volen apostar fort amb el fitxatge del britànic Ross Brawn, un autèntic crac de la Fórmula 1 que després d'un temps de descans assumirà tota la responsabilitat en el disseny i construcció del nou monoplaça, així com també en el departament de motors i de competició de l'escuderia japonesa. Un cop d'efecte que podria fer que Alonso es replantegés la seva inicial negativa a marxar a Honda al·legant la manca d'un equip competitiu.

Prestigiós currículum
L'historial de Brawn, que treballarà al costat del seu compatriota Nick Fry, que segueix com a director executiu, és espectacular. Durant els 10 anys que va estar a Ferrari com a director tècnic va acumular des del 1999 sis títols mundials consecutius de constructors. A més, abans d'això, quan exercia el mateix càrrec a l'equip Benetton, va aconseguir dos títols mundials amb Michael Schumacher. En concret el 1994 i 1995.

"Honda compta amb una gran tradició a la Fórmula 1 i l'oportunitat d'ajudar l'equip a desenvolupar tot el seu potencial representa un nou i fantàstic repte per a mi. Intentarem que Honda recuperi el camí del triomf", va manifestar Brawn, que s'incorporarà el pròxim dia 26 a la seva nova feina.

Schumacher a Montmeló
La pretemporada de la Fórmula 1 pensant en el pròxim Mundial es posa en marxa avui al Circuit de Catalunya, que acollirà tres jornades de proves per a les diferents escuderies. Un dels grans atractius serà el retorn als circuits de Michael Schumacher, que farà de provador del Ferrari 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.