Esports

"Crisi? Quina crisi?!"

Xavi reivindica les opcions del Barça a la Champions i afirma que de crisi “n’hi havia fa cinc anys”

“Crisi? Quina crisi?!”, es preguntava ahir Xavi Hernández en veu alta, una mica indignat, davant l’ambient més aviat negatiu o pessimista que envolta l’equip en aquest tram final de temporada. “De crisi n’hi havia fa cinc anys”, va respondre ell mateix, “quan vam visitar Montjuïc a un punt del descens”, en plena era Gaspart, va recordar. “Ara no, no la veig per enlloc”, va subratllar el migcampista, en la línia de Joan Laporta davant les penyes –“No estem tan malament”–, tot i que del president depenen moltes més coses que no un jugador. El cas és que la plantilla defuig el permanent estat de nerviosisme entorn seu.

“Estem a les semifinals de la Champions, lluitant per dur la tercera copa de la història de l’entitat, i encara tenim opcions a la Lliga, per difícil que pugui semblar... Quina crisi és aquesta?”, va exclamar Xavi, enfadat amb el que es respira, alhora que emfatitzava que guanyar la Lliga de Campions significaria “el títol màxim a nivell de clubs”. “I hauríem complert l’objectiu de la temporada”, va seguir reivindicant el tercer capità blaugrana, com si cridés el seu particular mecagoncony.

L’Espanyol, en segon pla
En aquest sentit, Xavi va admetre que l’eliminatòria contra el Manchester United està gairebé monopolitzant els esforços culers, de dins i fora el club. “Tothom està pendent de la Champions i, de fet, el pensament nostre també està en el partit transcendental de dimecres”, va valorar, deixant el derbi de demà en un segon pla. No és que el duel contra l’Espanyol no sigui important, però el del United ho és molt més, va voler dir Xavi.

Precisament, el fet que el bloc d’Alex Ferguson s’estigui jugant de ple la Premiership pot ser un factor favorable al Barça durant l’eliminatòria, així com el paper de favorits que se li ha penjat a l’equip anglès. “Acomplexats? No, no ho crec. Molt il·lusionats. Respectem el ManU; pràcticament no té punts febles, però sortirem a totes. I no ens veiem inferiors”, va indicar, tot i que va precisar que això “ho haurem de demostrar al camp”.

Abans, contra l’Espanyol, el Barça buscarà refer la imatge dels darrers partits i fer més pesant la mala ratxa del seu rival ciutadà. Tot i que la relació entre les directives segueix tensionada, especialment entre els presidents Laporta i Sánchez Llibre, els futbolistes no entren en aquestes lluites però preferirien més respecte institucional. “Ens agradaria que hi hagués més bona maror”, va demanar Xavi, el jugador en actiu que ha disputat més derbis de barcelonista i que sap els perills de dur més enllà del camp la mala sintonia entre clubs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.