Esports

L'Espanyol juga contra el Mallorca el primer dels partits clau que li queden a casa

Futbol

La crisi de resultats, amb dues victòries i sis derrotes en vuit partits, s’ha cobrat un càstig prou cruel. L’Espanyol ha vist com una temporada històrica començava a pintar-se de gris en caure de les places de zona europea després de 21 jornades tastant la glòria. Un cop moral que s’ha de començar a alleujar des d’avui. Un Mallorca en ratxa i intimidador gràcies al 7-1 contra el Recre es planta al Lluís Companys disposat a demostrar un cop més que els intents de convertir l’estadi en un fortí acostumen a perdre’s en el camí entre la teoria i la realitat.

La derrota al Bernabéu es va anar tornant cada cop més agra amb el pas de les hores. L’enuig amb l’àrbitre va comportar les importants baixes per avui de Kameni i Tamudo, mentre que el final de la jornada va deixar l’Espanyol fora de la zona europea.

Toca reaccionar i el Lluís Companys hi ha d’ajudar. Sis partits, sis finals és el lema que ha propugnat Ernesto Valverde per mentalitzar tothom. “Són sis finals i demà [per avui] és la primera –va recordar–. Tot i així, m’agradaria arribar als dos últims partits amb possibilitats.

Els quatre primers, Mallorca, Racing, Osasuna i Saragossa, ens han de donar peu al següent. Guanyar ens dóna possibilitats en el pas següent. És com passar petites eliminatòries en què ens juguem moltes coses. Si guanyem, continuarem acumulant punts cap al final”.

Molta pólvora
El marge d’error s’ha escurçat i els regals es paguen a preu d’or. No s’hi val a badar i el primer repte té el Mallorca de rival, un equip de qui cal témer sobretot la pólvora als metres finals, tal com pot testificar el Recre. “La veritat és que no és fàcil marcar 7 gols en 55 minuts. Espero que els hagin gastat tots, però és cert que dóna idea del potencial ofensiu del Mallorca. Al davant tenen gent que fa gols i jugadors que es mouen bé quan hi ha espais, com Güiza, que té un bon xut, com Arango o un bon passador com és Ibagaza. És un rival important, molt perillós i hem d’estar preparats perquè ara ja ens hi estem jugant moltes coses”, va avisar el tècnic.

Els errors es repeteixen setmana rere setmana a l’Espanyol i ja és hora de demostrar que la lliçó, tot i que costa, s’acaba aprenent. Valverde va remarcar ahir la necessitat de sortir amb el grau de concentració necessari per evitar veure’s obligat a remuntar des de l’inici. Un dogma bàsic a seguir, més volàtil a les ments dels blanc-i-blaus del que voldria l’entrenador. Són les errades que de moment s’han cobrat Europa. Cal esperar que hi hagi reacció. I amb la Champions encara a dos punts, d’avui no es pot passar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.