Esports

Sastre entra als Camps Elisis com a guanyador del Tour

El ciclista madrileny Carlos Sastre s'ha proclamat guanyador del Tour de França, com estava previst, després d'una última etapa entre Etampes i París, amb un recorregut de 143 kilòmetres. El belga Gert Steegmans, del Quick Step, ha guanyat l'etapa, però Sastre tenia prou avantatge en la classificació general per aconseguir la victòria final amb tranquil·litat.

El títol li arriba a Sastre després de deu any de carrera professional, durant la qual ha estat al servei de líders com Hamilton o Ivan Basso. Era la seva primera oportunitat com a cap de files, amb l'equip CSC, i l'ha aprofitat.

En la classificació final, l'australià Cadel Evans (Silence), ha quedat a 58 segons del líder, i l'austríac Berhnard Kohl (Gerolsteiner), a 1,13 minuts. Sastre, rebut per la seva família a la meta, ha pujat al podi amb els seus fills.

"És el somni que tenia des de petit, el triomf de la meva vida esportiva, em sento feliç amb la meva família.", ha dit.

També han pujat al podi l'austríac Berhnard Kohl com a rei de la muntanya, Andy Schleck amb el mallot blanc del millor corredor jove i el CSC, en ple, com a millor equip.

La victòria de Sastre, reconegut per tots els analistes com un esportista rigorós, sobri i impecable, tanca una altra edició del Tour marcada pels casos de dopatge i les expulsions de ciclistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.