Esports

L'última plaça, per a Rússia

EUROCOPA 2008

L'Eurocopa afronta l'hora de la veritat. S'han acabat les especulacions i tràmits com els que van protagonitzar Espanya ahir i Holanda la vigília. Les errades ja no tindran possibilitat de rectificació, perquè els quarts de final no donen una segona oportunitat. Ahir hi havia l'última plaça en joc, que es va endur Rússia, pròxim rival per tant demà passat del combinat de Van Basten, una de les sensacions del torneig. I amb el morbo afegit de veure Guus Hiddink dirigint el rival dels seus compatriotes.

El tècnic holandès segueix traient petroli amb equips a priori lluny de l'elit. Ho va fer amb Austràlia i Corea del Sud i ara ha passat a la història classificant la prometedora selecció russa per a uns quarts de final que mai no havia tastat. Ni en el Mundial ni en l'Eurocopa.

A Suècia, el conjunt més veterà dels que s'han presentat a Àustria i Suïssa, li van pesar en excés els anys davant l'equip més jove d'aquesta Eurocopa. L'única aposta guanyadora dels escandinaus és Ibrahimovic, però el davanter de l'Inter està en unes condicions físiques lamentables. Per tant res no va amenaçar la victòria d'un rival superior en tots els aspectes i que fins i tot va merèixer una diferència més gran al marcador.
A Innsbruck hi havia molt en joc. Res a veure amb l'altre partit del Grup D. Amb la classificació assegurada com a primera de grup i el creuament de quarts ja determinat amb Itàlia, Luis Aragonés va donar una oportunitat als suplents.Tan sols Iniesta, d'entre els més habituals, va repetir a l'onze titular respecte als dos compromisos anteriors. La resta, tots aspirants a tenir algun moment de glòria en el que pugui quedar de competició, bagatge suficient de tota manera per abatre l'encara campió d'Europa.

Grècia se'n va de l'Eurocopa per la porta del darrere, amb els pitjors números dels 16 equips participants després de no haver sumat ni un sol punt. És un rotund fracàs que no fa més que mantenir la maledicció que impedeix al campió repetir títol quatre anys després.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.