Tamudo dóna la classificació a l'Espanyol en la pròrroga

L'Espanyol ha guanyat per 2-1 i ha aconseguit eliminar el Deportivo de La Coruña de la Copa del Rei amb un gol de Raúl Tamudo, que ha donat el pas als catalans als vuitens de final en un partit que ha acabat amb pròrroga després que Sergio González equilibrés de penal un gol de Luis García.

Al Deportivo li anava bé la igualada inicial per superar l'Espanyol després de l'empat a un gol en l'anada, un desavantatge que ha accelerat els barcelonins, que no han volgut esperar i han portat la iniciativa en el joc contra un rival replegat i amb perill al contraatac.

Els corunyesos s'han replegat, han pressionat amb les línies molt juntes i han dificultat l'objectiu dels jugadors d'Ernesto Valverde en el primer quart d'hora, temps en el qual els catalans no han posat a prova l'uruguaià Gustavo Munúa.

Tampoc no ha tingut feina Lafuente, que únicament ha hagut d'intervenir a un remat de cap molt forçat de Rodolfo Bodipo en la jugada prèvia al gol espanyolista, després d'un contraatac iniciat pel propi porter, continuat per Riera i Valdo, i culminat de forma brillant per Luis García, que s'ha anticipat al seu marcador.

El gol posava en avantatge els barcelonins per primera vegada a l'eliminatòria i no deixava més remei al conjunt deportivista que intentar restablir la igualada per a, almenys, poder forçar la pròrroga.
El Deportivo s'ha reposat del cop de Luis García amb rapidesa però sense eficàcia, amb un remat de cap de Fabricio Coloccini que ha allunyat a servei de córner Lafuente i un altre cop de cap de Bodipo, a centre de Cristian Hidalgo, que ha repel·lit el travesser.

Però també ha pogut augmentar la renda l'Espanyol amb un altre acostament de Riera, que ha xutat a Munúa i hauria celebrat el gol si no hagués aparegut el brasiler Filipe Luis per treure l'esfèric sobre la mateixa línia de gol.

Contra un Espanyol especulatiu, el Deportivo ha tornat a la càrrega en l'últim terç de la primera meitat, però no ha pogut remuntar el resultat, ni tan sols després d'una jugada de Lafita que Bodipo s'ha permès el luxe de concloure amb un cop de taló tallat per Lafuente.

Els gallecs han mantingut l'empenta davant la meta de l'Espanyol a la segona part amb un insistent Lafita, que no ha sabut resoldre cap de les tres ocasions de les quals ha disposat, entre elles un xut des de la frontal en el qua ha optat per la potència en lloc de la col·locació.

El Deportivo ha tingut premi, després de molts intents, després d'un penal per mà de Lola, protestat pel quadre català, que Sergio, ex de l'Espanyol i golejador en el partit d'anada, ha convertit des dels onze metres.

Els corunyesos han seguit portant el pes del partit, encara que sense perill per a Lafuente; tot al contrari que l'Espanyol, que ha guanyat força amb l'entrada d'Iván de la Peña en el terreny de joc: una passada seva ha deixat sol Luis García, que ha estat frenat per Coloccini i ha demanat penal, però Mejuto González no l'ha xiulat.

L'eliminatòria ha mort en la pròrroga, en què el Deportivo ha tornat a trobar-se amb el pal després d'un xut de Filipe Luis i l'Espanyol ha aconseguit la seva classificació per a vuitens de final amb un remat de cap de Raúl Tamudo als 104 minuts de partit.