Esports

El drac assetja el Barça

Un drac sobrevola avui el Camp Nou per acorralar el Barça. És un ésser poderós, terrorífic, si no malèvol sí endimoniat, per allò del sobrenom de diables vermells. És el Manchester United, és el dríbling diabòlic i la punteria perversa de Cristiano Ronaldo, la força bestial de Wayne Rooney, la mossegada enverinada de Carlos Tévez, la voracitat d'un equip que ja sap el que és agafar la millor peça en aquest estadi: aquí va conquerir la Champions del 1999.

Amenaça el United i busca l'heroïcitat el Barça. Diada de Sant Jordi per al record. Sempre ha perdut l'equip blaugrana quan ha jugat una semifinal de Copa d'Europa en aquesta data -Leeds (1-2, el 1975) i Reial Madrid (0-2, el 2002)-. Per això avui més que mai s'exigeix un acte d'intrepidesa. Assetjat el Barcelona davant el conjunt més poderós d'Europa -els red devils sumen 73 gols a favor i 19 en contra a la Lliga anglesa-, Frank Rijkaard convoca a l'acció com es feia en els llunyans regnes màgics de les llegendes. "Somio una nit màgica", va exclamar ahir el tècnic barcelonista.

Moment per patir
Sumit en la pitjor ratxa de resultats a la Lliga amb Rijkaard a la banqueta -una sola victòria als últims vuit partits-, amb una inquietant classificació per a la semifinal davant el Schalke 04, amb el pitjor moment també per a la directiva, tensionada com està la massa social, el Barça afronta la seva darrera oportunitat d'èxit de la temporada.
L'equip blaugrana necessitarà recuperar el seu millor nivell per domar una bèstia d'equip. Els jugadors de Rijkaard hauran de vigilar amb mil ulls rivals i pilota, hauran d'anar al galop en la circulació del joc. El Manchester United està més acostumat a partits veloços, intensos, trepidants, i exigirà concentració i esforç fins a l'extenuació.

Retocs al migcamp

El millor blaugrana en aquestes exigències, Carles Puyol, s'absentarà de la batalla per sanció. Rijkaard va lamentar ahir perdre el coratge i el lideratge del capità per mantenir a ratlla el ManU, per bé que pot sentir-se alleujat amb la disposició de Deco per ser titular en un partit que el campió anglès vol fer seu amb una superpoblació al mig del camp. El Barça és l'equip que disposa de més possessió de la pilota per partit a la Champions i el tècnic britànic Alex Ferguson medita la possibilitat de jugar amb cinc migcampistes per neutralitzar el joc combinatiu dels blaugranes.

Però prou futbol es veurà també al voltant de les dues àrees. No podria ser d'una altra manera a la ment de Messi, la gran llança de l'heroïcitat blaugrana, i del totpoderós Cristiano Ronaldo. Rijkaard podrà reforçar-se finalment amb Henry, que es va entrenar ahir matí i tarda després de dos dies amb febre al marge del grup, per bé que Iniesta pot guanyar-se un lloc a l'atac per fer d'escut a l'hora del joc per la banda dreta d'un United que presenta un equip de gala. Cita històrica, duel temible. El Barça està entre el drac i la paret. ¿Algú li dóna una llança?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.