El Madrid es consolida a San Mamés

FUTBOL

La festa que havia començat sis dies abans a València no va tenir continuïtat a San Mamés, on l'Athletic va ser incapaç de frenar el Reial Madrid (0-1). Un gol de Van Nistelrooy a la segona part consolida l'equip blanc al liderat.

L'equip basc, que encara no ha guanyat dos partits consecutius aquesta temporada, va sortir al camp al més pur estil Caparrós, mossegant literalment el rival i buscant un gol ràpid amb el qual poder trencar un partit que se suposava igualat. I la veritat és que ho va tenir ben a prop Iraola quan al minut 8, aprofitant una errada colossal de Cannavaro, es va plantar sol davant Casillas però no va saber definir. Va ser un avís que, de tota manera, no va espantar gaire els visitants. Tan sols tres minuts després eren Raúl i Robinho els que disposaven d'una doble oportunitat a la porteria d'Aranzubia.

El partit havia tingut un inici vibrant. Les arribades se succeïen a una àrea i l'altra i a més amb perill. A una enverinada rematada de Sergio Ramos responia David López, encara que la gran ocasió de l'Athletic abans del descans la va tenir Llorente, l'eterna promesa de San Mamés que no acaba d'explotar, en una rematada de cap al minut 28. Casillas, però, va demostrar una vegada més uns reflexos espectaculars desviant una pilota que anava com un obús cap a la xarxa.

Qüestió de detalls
El partit es va travar a la segona part. El Madrid va fer un pas enrere a l'hora de defensar, però l'Athletic no es va decidir a fer-lo endavant. Les faltes van sovintejar i era evident que només un detall podria servir per obrir el marcador. I Van Nistelrooy no va passar per alt aquesta circumstància quan Aitor Ocio va perdre una pilota que tenia controlada. L'holandès, que no havia aparegut fins aleshores, es va treure del barret una espectacular rematada des de fora de l'àrea, al minut 54, que avançava els blancs.

La primera mesura d'urgència de Caparrós va ser col·locar Aduriz per acompanyar Llorente al davant. El Madrid, però, tenia el partit on més li convenia, amb opcions per tocar la pilota i buscar el contracop. Prova d'això és que el mateix Van Nistelrooy va tenir la sentència al minut 67, però es va embolicar tot sol davant Aranzubia. Tot seguit, al 70, Robinho rematava al pal en els pitjors moments de l'equip basc. La reacció no s'intuïa, tot i que l'Athletic no va tirar la tovallola. Ja contra rellotge David López va tenir l'empat, moment que Schuster va adormir definitivament el partit donant entrada a Gago i un Guti reservat a la banqueta.