Un cop de ràbia en l'últim quart condueix el Barça a la victòria

Lliga ACB

El Regal Barcelona ha sumat la tercera victòria a l'ACB després de derrotar el Cai Saragossa (89-73), un triomf fonamentat en un cop de geni en l'últim quart del partit.

Per al Cai ha estat insuficient l'aportació de Quinteros (18 punts) i Lewis (16), que en els últims deu minuts han baixat el fons i l'encert davant l'agressiva defensa barcelonista i davant rivals de la talla d'Andersen (20 punts, màxim anotador del partit) i Santiago (7), dos intimidadors sota la cistella, i especialment un Ilyasova esplèndid (18 punts).

El partit ha arrencat amb dues accions encertades de Matías Lescano que han col·locat momentàniament el seu equip per davant (2-4), fins que una acció espectacular de Lakovic ha permès el Barcelona posar-se per primera vegada en avantatge al marcador (8-6).

A un triple de Lewis (8-9) l'han seguit dos de consecutius de Navarro (14-9) i l'inici d'una ratxa espectacular del pivot Daniel Santiago sota la cistella del Cai Saragossa, que ha portat el seu equip a liderar amb relativa comoditat el marcador, després de set punts consecutius (21-11).

Al poc d'acabar el primer quart, Curro Segura ha posat a la pista un dels seus valors més a l'alça, l'italo-argentí Paolo Quinteros, que amb un triple i un llançament de mitja distància ha permès al seu equip no deixar escapar al Barça en el marcador (23-16). En el segon quart, Quinteros ha estat la millor basa d'un Cai que ha sabut treure profit de les deu pilotes que ha perdut el Barcelona.

Dos tirs lliures del propi Quintero han permès reduir la diferència a només dos punts (27-25), just en el moment en què ha aparegut David Andersen per ajudar a pujar el seu equip (34-29).

El Barcelona s'ha emportat el segon quart (43-38), però l'esperava un tercer de clar color aragonès, en què Lewis i Quinteros han portat el marcador a un estret 60-58, gràcies a una última cistella de Matías Lascano sobre la botzina i des de la pista del Cai en l'últim segon. Sens dubte, l'acció més espectacular del partit, al costat dels dos alley oop d'Ilyasova.

En l'últim quart, al Cai li han fallat les forces, la intensitat i l'encert dels seus dos millors jugadors (Lewis i Quinteros), mentre que al Barcelona ha aparegut en la seva millor versió la maquinària que representa tenir en pista Santiago i Andersen, i Ilyasova lluitant en totes les guerres.

Aquest panorama ha situat el Barcelona amb un còmode avantatge de setze punts (83-67), amb què ha arribat a final del xoc (89-73)