El Ricoh es fa fort al Nou Congost

Lliga ACB

Tres partits al Nou Congost i tres victòries. Aquest és el camí que ha de seguir el Ricoh Manresa per mantenir-se una vegada més a la Lliga ACB. El Cajasol, el Bilbao Basket i ahir el Múrcia (78-72) són els tres equips que ja han perdut aquesta temporada a la pista de l’equip manresà, que puja molts enters en el seu ambient.

El partit contra els murcians no es pot dir que fos còmode, però la realitat és que el Ricoh sempre va anar per davant al marcador des que Asselin va anotar la primera cistella, un triple. Precisament el pivot del conjunt manresà va ser el jugador més valuós del matx, amb 21 punts (5 de 10 cistelles de dos, 1 de 2 triples i 8 de 10 tirs lliures), 4 rebots i 5 faltes rebudes.

Asselin, Montañez i San Miguel, els tres homes més destacats de l’equip de Jaume Ponsarnau, van obrir la primera escletxa en el marcador: 18-11. Al final del primer quart, però, Opacak i Barnes van trencar el domini manresà i van tancar els 10 primers minuts de partit amb un ajustat 20-19.

El segon quart va començar amb sequera anotadora per part dels dos equips (2-0 en gairebé 4 minuts). Els primers que van tornar a agafar el to van ser els manresans, que se’n van anar al descans amb un clar 37-26 després del tercer triple de Montañez i que el base Javi Rodríguez reaparegués després d’un mes i mig de baixa per lesió. El Múrcia només va fer 7 punts en aquesta fase del matx.

El duel anotador entre Asselin i Dean va marcar un tercer quart equilibrat (18-19 en el parcial i 55-45 global). En els millors minuts del Ricoh, un triple de Diego Sánchez i dos de Carles Marco van donar el màxim avantatge als locals (71-53). Després, Gonzalo Martínez va posar la por al cos dels manresans (71-66 després d’un 0-13), però Javi Rodríguez va frenar la reacció i va fer que el Ricoh mantingués la diferència.