Esports

El jutge considera "quasi impossible" evitar l'entrada dels radicals als camps de futbol

Evitar l'accés dels seguidors radicals i violents als camps de futbol és "quasi impossible". És la conclusió del titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Ignacio Sánchez Garcia-Porrero, que explica amb aquest argument la decisió de fer empresonar provisionalment els cinc membres dels Boixos Nois detinguts dissabte pels incidents registrats a l'estadi de Montjuïc durant el derbi que enfrontava l'Espanyol i el Barça.

El jutge recorda, en la interlocutòria que ordena l'empresonament, que la presó provisional, prèvia a la condemna, és una mesura que el Tribunal Constitucional estableix com a excepcional, i s'ha de justificar amb arguments de pes. En aquest cas, el magistrat entén que hi ha dues circumstàncies que avalen la decisió: la possibilitat que els acusats fugin i no es presentin al judici, ja que podrien ser condemnats a penes de fins a 5 anys de presó, i, sobretot, la "possibilitat real de reiteració delictiva" “Totes les setmanes hi ha partits de futbol i cal intentar evitar conductes com la present, i no es considera viable la mesura cautelar de prohibició d'entrada als camps de futbol, ja que és quasi impossible el seu control", puntualitza el magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.