Esports

El futur passa per Lisboa

Lliga de Campions

Si el Barça perdés avui contra l'Sporting portuguès, tindria xarxa, però plena de forats. Es complicaria molt la vida en aquesta Champions perquè no té res a veure passar primer de grup que segon. Ho diuen la lògica i les estadístiques. Podria ser, gairebé, com una eliminació encoberta (a vuitens) i per això ahir Txiki Begiristain, amb l'experiència de l'últim lustre, alertava de la situació. "És el partit més important fins ara. Arriben els duels en què ens comencem a jugar coses", va indicar, seriós, des de l'aeroport del Prat abans d'iniciar el viatge cap a Lisboa.

Potser pels desenganys d'edicions anteriors, el secretari tècnic barcelonista és especialment sensible al valor de quedar primer de grup: permet evitar fins als quarts de final els rivals més temibles -avui ja se'n poden conèixer alguns- i assegura tenir la tornada dels vuitens al Camp Nou. No és poca cosa i més si es miren els precedents de les últimes temporades (vegeu llistat). El Barcelona ha caigut eliminat a la primera sempre que ha passat com a segon de la primera fase, com va ser el cas de les temporades 2004-05, contra el Chelsea, i la 2006-07, davant el Liverpool.

"El primer lloc dóna molts avantatges", va reafirmar Txiki. La segona posició té poc futur i amb aquesta divisa el Barça es va desplaçar fins a Portugal. Durant el vol, mig anècdota mig símptoma, van repartir quatre entrepans per a cada passatger i Pep Guardiola va prohibir-ho als jugadors. Un per cap. El tècnic de Santpedor, però, ha arriscat una mica més en el terreny estrictament esportiu en deixar dos titulars com Carles Puyol i Touré Yaya fora de la convocatòria. Davant d'aquestes baixes i les dels lesionats, és pràcticament segura la titularitat de Rafa Márquez i Gerard Piqué a l'eix defensiu, i Sergio Busquets o Seidou Keita al mig centre.

La messidependència
Si Guardiola s'ha permès fer rotacions és perquè no considera vital aquest partit, i en això difereix de Begiristain. Ahir ho va argumentar: "No, no crec que sigui el partit més important que hem jugat fins ara. A més, a vuitens no saps si és millor jugar la tornada a fora o a casa, contra un segon o contra un primer". És un missatge que també es pot interpretar que qualsevol rival pot ser molt perillós en la primera eliminatòria a doble partit.

Respecte al debat sobre el retorn de Messi i la messidependència, l'entrenador català va driblar-la amb intel·ligència. "Esclar que Leo és decisiu, essencial, però si fos tan, tan important, no l'hauria deixat anar als Jocs Olímpics, que sí que ha estat el partit més important fins ara", va reblar. Begiristain havia explicat al matí que l'objectiu és que Messi pugui jugar "el 90% dels partits".

Avui l'argentí es perfila com a titular. I probablement al seu costat, Eto'o i Henry, per guanyar i assegurar el primer lloc de grup o almenys puntuar i tenir l'últim partit al Camp Nou contra el Xakhtar per sentenciar el primer lloc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.