Esports

La Federació Catalana de Rugbi denuncia actuacions "arbitràries" per part de les federacions espanyoles

Esports

La Federació Catalana de Rugbi (FCR) ha emès un comunicat aquest dimarts on se solidaritza amb altres federacions catalanes que, segons s'exposa al text, són víctimes de "les actuacions arbitràries a què ja ens tenen acostumades les federacions espanyoles", quan aquelles porten a terme accions per poder ser reconegudes internacionalment. De forma concreta, el comunicat fa referència a la demanda interposada contra la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, ja reconeguda internacionalment, per part de la corresponent espanyola, i a la retirada d'unes subvencions a la Federació Catalana d'Handbol.

Així mateix, la FCR explica que "ha patit, i està patint, en primera persona" tota mena d’actuacions que qualifica de "prepotents i autoritàries, més pròpies de l'època anterior a l'anomenada transició" com ara la invenció de serveis inexistents per obtenir més recursos de les federacions no estatals, exclusió de competicions sense resolucions dels organismes competents, negar el dret de petició no contestant a requeriments i infracció de les normes de la mateixa llei de l'esport espanyola en la tramitació de llicències per perjudicar econòmicament la federació catalana", entre d'altres.

Tal com s'exposa al comunicat, aquestes actituds neixen en el moment que la Federació Catalana de Rugbi va iniciar la lluita "per ser reconeguda com el que va ser, fundadora de la Federació Internacional de Rugbi Amateur l'any 1934".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.