Esports

Messi, sí; Márquez, no

BARÇA

Ambició contra necessitat. Desig contra por. Fe contra neguit. El Barça de Guardiola busca trobar l'equilibri, recuperar la tranquil·litat perduda als últims partits i, sobretot, sumar. Guanyar per primer cop en aquesta Lliga i cantar un triomf que deixi en anècdota la cantada a Los Pajaritos. Amb el Racing de rival i un Camp Nou amb el vas de la paciència força ple, massa ple a aquestes alçades de curs. "No sóc partidari de demanar res a l'afició; no ho feia com a jugador ni tampoc ara", diu Guardiola, que espera que l'equip respongui. "Si ho fem bé, ja ens aplaudiran".

"Penso que guanyarem; si perdem, ens fotran d'hòsties", va dir en un atac de sinceritat Guardiola, que afronta el repte amb Messi però sense Márquez. El dos grans dubtes dels últims dies es van esvair ahir al vespre. Jugarà l'extrem argentí, no ho farà el central mexicà, descartat a la llista de convocats.

El Kàiser "és qui ha arribat més tocat" dels compromisos internacionals, i el rival verd-i-blanc que més preocupa ara per ara el tècnic és el Sporting de Lisboa, que arriba dimarts amb ganes d'aixafar la festa europea i el retorn de la musiqueta de la Champions. "Vull ser prudent amb la seva recuperació", va explicar el tècnic, que també té el dubte de Keita, amb unes dècimes de febre.

El Racing anuncia que no ve de víctima al Camp Nou i que aspira a la sorpresa magna. "En un sol partit pot guanyar qualsevol", tira de tòpic el tècnic racinguista López Muñiz, que destaca el "potencial" ofensiu del Barça: "Xuten 20 cops a porteria per partit; no et pots despistar".

No obstant, a l'expedició càntabre són conscients que la relliscada blaugrana contra el Numància pot fer-los pagar els plats trencats. "Espero que l'ansietat per resoldre ràpid no ens pesi", respon a això Guardiola, que parla del Racing com "un equip molt ben organitzat, en la línia de l'any passat amb Marcelino".

La solució? Leo Messi? "Arriba cansat", però tot fa pensar que, un cop convocat, jugarà. "Ho decidiré aviat", contesta el tècnic, que no vol donar pistes al rival.

La Puça -que dijous a la matinada va empatar amb la seva selecció al Perú- arribava ahir al matí a l'aeroport del Prat i ben aviat va deixar clar que, si fos per ell, jugaria segur. L'extrem també va referir-se a Maradona, que abans-d'ahir l'havia titllat d'individualista. "Estic acostumat que parli de mi, no passa res. Cap problema", va assegurar Messi. I Guardiola, protector amb els seus homes però no fins al punt de trucar-los a mitjanit per saber si són a casa, el va acabar de defensar: "Leo és generós, atrevit i quan les coses van malament vol agafar el protagonisme per ajudar a resoldre la situació. Encara té camí per millorar, és jove i ho farà, però segur que Maradona, tan fan de la selecció del seu país com és, està encantat que Messi jugui amb ells".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.