Esports

Alliberen a petició del fiscal dos dels 'boixos' empresonats pel llançament de bengales

El jutge que considerava "quasi impossible" controlar els seguidors radicals del Barça si no era ficant-los a la presó ha hagut de deixar en llibertat dos dels boixos nois detinguts el 27 de setembre pel llançament de bengales del derbi contra l'Espanyol. I la petició de llibertat l'ha fet la fiscalia, que arran de la detenció va arribar a fer un extens comunicat públic defensant la necessitat d'empresonar els cinc joves arrestats.

La decisió ha estat presa pel magistrat Ignacio Sánchez García-Porrero, titular del jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona, aquest dijous. La petició del fiscal li havia arribat divendres, l'endemà que l'Audiència de Barcelona hagués ordenat la posada en llibertat d'un altre dels empresonats a petició del seu advocat, Carles Monguilod. En debatre el recurs d'apel·lació del lletrat, la fiscalia ja va evidenciar un cert canvi de criteri: va demanar el manteniment de la presó provisional, però va admetre que es podia substituir per altres mesures cautelars, com la prohibició d'entrada als estadis de futbol i la presentació periòdica dels joves, que segueixen imputats per un delicte de desordres públics greus.

Un cop presa per l'Audiència la decisió de deixar en llibertat el client de Monguilod, els advocats dels altres empresonats van demanar el mateix al mateix tribunal, també amb un recurs d'apel·lació, ja que el jutjat d'instrucció els havia rebutjat el recurs de reforma previ. Tanmateix, no caldrà esperar la decisió de l'Audiència, perquè la fiscalia es va avançar amb un moviment ràpid, i el mateix dia va adreçar-se al jutge d'instrucció per demanar la llibertat de dos dels implicats.

Ara queden empresonats només dos dels arrestats. Els tres que han quedat lliures s'han de presentar a la comissaria més propera al seu domicili els dies que hi hagi partit del Barça, per garantir que no són al camp de futbol. Tots tres viuen a les comarques gironines. 

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.