Barça i Penya guanyen

Lliga ACB

El Regal Barça i el Joventut van saldar amb sengles victòries ahir els seus partits de la segona jornada de la fase regular de la Lliga ACB. L’equip de Xavi Pascual va guanyar a la pista del Múrcia per 58-78 i el conjunt de Sito Alonso va derrotar l’Estudiantes a Badalona per 83-81. D’aquesta manera, els blaugranes mantenen el liderat i els verd-i-negres estrenen el seu caseller de victòries.

El Regal Barça va tenir dues cares a Múrcia. La negativa del primer temps, en què va ser inferior en els rebots, tan sols va ser capaç de sumar 23 punts i es va retirar als vestidors perdent per 11 punts (34-23), i la positiva del segon període, en què ja va capgirar el marcador al tercer quart amb un 11-32, i en què va acabar de sentenciar i imposar la lògica a l’últim quart amb un 13-23.

Lakovic, fins ara amb poc protagonisme, ahir va ser el jugador més ben valorat del matx (28). L’eslovè va jugar gairebé 29 minuts, en els quals va anotar 18 punts, va donar 6 assistències i va rebre 4 faltes. Amb ell van destacar per part blaugrana Fran Vázquez , amb 16 punts (12 al tercer quart i 6 esmaixades) i Roger Grimau(13 p, dels quals 10 a l’últim quart que van decidir el partit). També cal esmentar l’actuació de Sada (10 p) i la feina defensiva de l’equip de Pascual. En el Múrcia el millor va ser Dean (17 p, amb 5/6 triples).

Pèrdua d’identitat
A Badalona, el Joventut va patir de valent per derrotar l’Estudiantes. La Penya, sense Ricky Rubio ni Laviña, dos referents en defensa, ha perdut la identitat d’equip agressiu que el caracteritzava en les últimes temporades i això fa que encaixi punts amb molta facilitat. En aquest sentit, caldrà que els nous fitxatges, a banda d’aportar punts en atac, s’impliquin més en la feina defensiva.

El primer equip que va entrar en el partit va ser l’Estudiantes, que amb un parcial de 3-19 –cinc triples seguits d’Iturbe, que va acabar amb 6 de 8– va encendre les alarmes a l’Olímpic de Badalona en aconseguir 16 punts d’avantatge (22-38) sobre els locals. El Joventut, però, va poder fer un parcial d’11-0 i va aturar el cop en arribar al descans (36-41). Els verd-i-negres ja havien perdut 13 pilotes.

Després de la represa, els de Sito Alonso van sortir més intensos en defensa i van capgirar el marcador (45-43), però novament quatre pilotes perdudes (24 al final) van donar ales als madrilenys (49-58). L’últim quart va ser el de Mallet, juntament amb Wright els millors de la Penya. El base va anotar 11 punts seguits (3 triples) per rescatar el seu equip quan semblava anar cap a la derrota.

El Joventut va tenir un 72-68 i després un triple de Ribas semblava sentenciar (79-75). Els badalonins, però, tot i que van tenir un 81-75, encara es van complicar la vida i fins a l’últim segon no va poder respirar tranquil·la l’afició de la Penya, que s’haurà d’anar acostumant a aquesta mena de patiment. Ahir, però, almenys aquest patiment els va valer la pena perquè el triomf es va quedar a Badalona.

L’altre equip català de la Lliga ACB, el Ricoh Manresa, jugarà avui (20.30 h, 33) a la pista del Tau.