Esports

Gibraltar, descartat

Segueixen les gestions per trobar rival per al dia 14

Doncs tampoc serà Gibraltar el rival de la selecció catalana de futbol el dia 14 d’octubre. La Generalitat i la Federació Catalana de Futbol ha acabat descartant aquesta opció que, en realitat, ha estat un partit fantasma. Mai havia estat oficialment reconeguda la possibilitat, per part catalana, ni cap comunicat n’havia confirmat les gestions. Per tant, tampoc l’opció gibraltarenya ha estat oficialment descartada. Però els contactes es van interrompre ahir. Això sí, a diferència del cas de la selecció dels Estats Units i el vet de la Federació Espanyola de Futbol, aquest cop la decisió l’han pres els mateixos interessats.

Temor
Especialment la Federació Catalana, perquè han pesat més els criteris purament esportius. El cas de Gibraltar contraposava un evident interès polític per allò del desafiament a la prohibició espanyola i, a més, amb un actor, Gibraltar, que també està enfrontat a la Federació Espanyola i al govern central. En aquest sentit, fonts implicades en la negociació van assegurar a aquest diari que “l’estadi raonablement ple, els himnes sonant i els equips formats hauria estat una imatge d’un efecte impagable”.

Al mateix temps, però, aquesta intencionalitat havia de casar amb uns evidents interessos esportius. Les mateixes fonts abans esmentades van raonar que “el titular i la imatge impagable duren uns minutets, però el partit és una hora i mitja”. I el nivell dels jugadors de la Roca és molt baix a tots nivells. De fet, l’AVUI ha pogut saber que, sense entrar en qüestions de prestigi, alguns jugadors que ja estaven d’acord a jugar el dia 14 “passi el que passi, amb permís o sense”, havien expressat fins i tot un cert temor a possibles lesions si el rival era la selecció gibraltarenya.
En tot cas, des de la FCF s’ha volgut subratllar que continuen les gestions per trobar alguna selecció per poder jugar un amistós el 14 d’octubre, per bé que per motius evidents de logística el màxim organisme del futbol català s’ha autoimposat la data límit de “dimarts o dimecres” per solucionar la qüestió.

Resignació
En aquest sentit, fonts de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes van assenyalar a aquest diari que “el més important, més enllà del rival, és que es jugui el dia 14”. “Gibraltar, per molts motius, semblava el rival més escaient, però s’ha hagut de descartar. Ara esperem que la Federació Catalana de Futbol segueixi treballant i sigui capaç de convèncer alguna federació important perquè hi hagi partit el 14 d’octubre”, van afegir les mateixes fonts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.