Esports

El fiscal fa treure de la presó els altres dos 'boixos' implicats en els incidents del derbi

Ja són al carrer els cinc seguidors del Barça empresonats el 30 de setembre pel llançament de bengales a l'estadi Lluís Companys durant el derbi entre l'Espanyol i el Futbol Club Barcelona. El jutge que instrueix el cas ha ordenat aquest divendres la llibertat provisional dels dos joves que encara estaven engarjolats preventivament per aquests fets. Els altres tres ja havien sortit: dos ahir, a petició del fiscal, i un la setmana passada, a demanda del seu advocat.

Ignacio Sánchez García-Porreo, el jutge que considerava "quasi impossible" controlar els seguidors radicals del Barça si no era ficant-los a la presó –com argumentava en la resolució en què ordenava engarjorlar-los– ha hagut de claudicar. I ha estat a petició del fiscal, que ha canviat de criteri tot i la duresa exhibida els dies posteriors als fets. En aquell moment, la fiscalia va arribar a fer un extens comunicat públic defensant la necessitat d'empresonar els cinc joves arrestats.

El canvi de posició de la fiscalia es va materialitzar dijous de la setmana passada, després que l'Audiència de Barcelona hagués ordenat la posada en llibertat d'un dels empresonats a petició de l'advocat, Carles Monguilod. En debatre el recurs d'apel·lació del lletrat, la fiscalia ja va evidenciar un cert canvi de criteri: va demanar el manteniment de la presó provisional, però va admetre que es podia substituir per altres mesures cautelars, com la prohibició d'entrada als estadis i la presentació periòdica a la comissaria dels joves, que segueixen imputats per un delicte de desordres públics greus.

Un cop que l'Audiència va deixar en llibertat el client de Monguilod, els advocats dels altres empresonats van demanar el mateix al mateix tribunal, ja que el jutjat d'instrucció els havia rebutjat el recurs de reforma previ. Tanmateix, no ha calgut esperar la decisió de l'Audiència, perquè la fiscalia es va avançar amb un moviment ràpid i el mateix dia va adreçar-se al jutge d'instrucció per demanar la llibertat dels altres implicats.

Ara, els cinc joves s'han de presentar a la comissaria més propera al seu domicili els dies que hi hagi partit del Barça, per garantir que no són al camp de futbol. Tots tres viuen a les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.