Esports

Primer intent fallit

Eurolliga

Primera oportunitat perduda a Vitòria. El Barça va caure ahir a la pista del Tau per 69-62 en un partit molt travat, de poca qualitat, amb tensió i nervis, i ara està obligat a guanyar demà al Fernando Buesa Arena per igualar a dues victòries el play-off de quarts de l’Eurolliga i forçar el desempat, que es jugaria dimecres al Palau Blaugrana. L’equip de Xavi Pascual està contra les cordes i haurà de reaccionar com ho va fer en el segon partit de la sèrie si vol evitar l’eliminació europea. L’objectiu no és fàcil, perquè batre el Tau en el seu ambient és una de les fites més complicades en el bàsquet europeu, però el Barça ja ha demostrat que té prou arguments per aconseguir-ho.

La gran incògnita de les hores prèvies al partit era saber si Navarro, després de fer-se una elongació muscular al bíceps femoral de la cama esquerra a l’entrenament de dilluns, podria jugar o no. Finalment, l’escorta no va poder ajudar els seus companys. Navarro va fer la roda d’escalfament, ho va intentar per tots els mitjans, però els seus gestos de dolor eren evidents i, per tal de no forçar la situació i intentar que pugui jugar demà, el Barça es va quedar sense el seu gran referent ofensiu.
L’únic problema per al Barça, però, no només va ser la baixa de Navarro, sinó també la presència gairebé testimonial de Sada, encara amb problemes físics; el mal partit d’Ilyasova, la falta d’un director d’orquestra, l’oblit del joc interior en moltes fases i també, per què no dir-ho, un arbitratge que va ser dolent per als dos equips, però que en les seves errades va perjudicar més el Barça, sobretot en els tres primers quarts, en què els de Pascual no van llançar ni un tir lliure –els 14 que van llançar van ser als últims 10 minuts– pels 15 de què van disposar els de Dusko Ivanovic abans d’entrar a l’últim quart.

Malgrat tot, el Barça, que sempre va anar a remolc en el marcador per diferències que molts cops van ser de 9 punts, va tenir les seves opcions perquè el Tau també va tenir un dia poc afortunat, amb una gran rèmora en les 22 pilotes perdudes, que al final gairebé els va costar un ensurt.

Efectivament, després de dominar per 20-11, 29-20 (el ridícul marcador de la mitja part), 46-37 i 51-39, el Tau va veure com amb les seves errades va ajudar que el Barça, amb una zona i amb Andersen i Lakovic, aquest amb tirs lliures, s’acostés a 5 punts per dues vegades (63-58 i 65-60). Fins i tot l’eslovè va fallar un tir per posar-se a 3 punts i després, quan el mateix Lakovic va aconseguir el 65-62, ja era massa tard.

Només faltaven 26 segons i la falta ràpida dels blaugranes la va aprofitar Rakocevic per fer el 67-62 amb dos tirs lliures. Lakovic va errar un triple i Mickeal va posar el definitiu 69-62 amb dos tirs lliures més. Llàstima d’ocasió perduda, ja que el Tau d’ahir i el del segon període del segon partit del Palau és un equip totalment batible per part del Barça. Ara caldrà posar demà tota la carn a la graella, tant de bo que amb Navarro a l’equip català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.