Esports

El Torneig de Nacions, almenys en futbol sala

Esports

Amb la celebració del Torneig de Nacions de futbol en llista d'espera a causa dels impediments sorgits des de la Federació Espanyola, l'esport català té un nou escenari per reivindicar el reconeixement de les seves seleccions. El Palau d'Esports de Platja d'Aro acull des d'avui i fins diumenge la primera edició de la Copa de Nacions de futbol sala, que té Catalunya com a amfitrió i els següents equips participants: Perú, Rússia, Austràlia, França i Illes Santa Helena.

Dos grups de tres equips conformen el torneig, avalat per la Unió Europea de Futsal (UEFS) i l'Associació Mundial (AMF), totes dues oficials però paral·leles a la UEFA i a la FIFA. Catalunya se les haurà amb el representant britànic i l'australià, amb qui debuta aquest vespre (20.30 hores). Els dos primers de cada grup jugaran les semifinals dissabte.

El combinat rus, actual campió d'Europa i una de les potències dins l'AMF, parteix com a principal favorit al títol, si bé l'equip peruà, semifinalista a l'últim Mundial celebrat a Argentina, podria ser el gran animador de la competició.

Una bona oportunitat "per promoure l'esport al nostre país i reivindicar que les seleccions catalanes puguin competir de manera oficial al costat d'altres països", tal com va destacar el director del Consell Català de l'Esport, Carles Macian.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.