Esports

Concentració en solidaritat amb Palestina

Eurolliga

Els desplaçaments del Maccabi Tel Aviv sempre han estat envoltats de grans mesures de seguretat. I ara, amb el conflicte entre israelians i palestins a la franja de Gaza, les mesures que prenen els cossos de seguretat del país que visiten, els agents del Mossad que acompanyen l’equip israelià i la seguretat del club amfitrió encara són més acusades. I això és el que passarà avui al Palau Blaugrana i els seus voltants, abans i durant el matx entre Barça i Maccabi, tot i que el partit finalment no ha sigut declarat oficialment d’alt risc.

Hi haurà més controls dels habituals en els accessos al Palau i escorcolls per evitar que s’entrin al pavelló pancartes ofensives contra Israel, per la qual cosa els Mossos recomanen que els aficionats vagin al Palau més aviat del que és habitual.

Mitja hora abans del partit la Plataforma Aturem la Guerra ha convocat davant del Palau una concentració “pacífica” per protestar contra l’actuació d’Israel a Gaza i en solidaritat amb el poble palestí. “L’Estat d’Israel farà servir el partit per intentar rentar-se la cara després de la matança a Gaza. Volem que Maccabi perdi al camp, però també volem que Israel perdi el seu joc d’imatge. Hi anirem per fer sentir la veu de solidaritat amb el poble palestí, per dir que no oblidem”, es pot llegir a la web de la plataforma.

Amb el suport de la Comunitat Palestina de Catalunya, fora del Palau tenen previst d’exhibir banderes palestines i la pancarta que va encapçalar la manifestació pro Palestina del 10 de gener a Barcelona, amb el lema Aturem la massacre de Gaza. Boicot a Israel. Segons la Plataforma Aturem la Guerra, “alguna gent entrarà al partit per cridar «Visca el Barça, visca Palestina», i perquè hi hagi més banderes palestines que israelianes”. També recomanen que no oblidin de portar la kúfia, el mocador palestí.

Ahir els jugadors del Maccabi només van sortir de l’hotel, custodiat pels Mossos, per entrenar-se al Palau. Avui tan sols en sortiran per jugar un partit de bàsquet en què cal esperar que, al marge de les consignes que es puguin cridar o de les banderes que es puguin exhibir, d’un costat o l’altre, el joc no es vegi alterat per raons alienes a l’esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.