Esports

Moguda preelectoral

Reial Madrid

El Madrid està vivint una intensa lluita pel poder que es plasmarà en l'assemblea del 29 de març. El corrent més conservador, lligat a Ramón Calderón, ha trobat un inesperat aliat en la figura d'Eugenio Martínez, cap visible del grup opositor Plataforma Blanca.

Els compromissaris dels dos corrents votaran en contra de la ratificació de Vicente Boluda com a president, encara que per motius ben diferents.

Calderón pretén perpetuar amb els seus directius afins el mandat de l'actual junta prescindint d'aquells que segons ell el van trair. Al marge de quadrar els famosos comptes, s'assegura que existeixen a les oficines del club papers que comprometen Calderón, assumptes tèrbols particulars sota l'epígraf Reial Madrid.

Amb els seus fidels a la directiva, el Madrid presentarà aquest estiu Cristiano Ronaldo, com el mateix expresident s'ha encarregat d'airejar buscant una mena de treva de la massa social blanca mentre ell, encara en la distància, liquida el seu mandat de quatre anys per tapar qualsevol esquerda i netejar la seva imatge.

El pla és de difícil execució per la seva escassa credibilitat després de primer expulsar Nanín com a responsable del frau de l'assemblea i després exculpar-lo, o després de parlar d'una traïció quan el clima institucional del club era insostenible. "Em van moure la cadira", va afirmar Calderón en referència a Boluda.

Les pretensions de la Plataforma Blanca són ben diferents. Segons els seus dirigents, Boluda s'ha tirat en braços de Florentino després de pactar els punts de la pròxima assemblea, una situació que segons Martínez Bravo allunyaria la possibilitat de celebrar unes eleccions "netes" coincidint amb l'últim partit de Lliga i per tant amb una alta participació a les urnes.

Segons la seva visió, en una altra data la maquinària electoral de Florentino arrasaria en el vot per correu. "La veritat és que a Pérez no li interessa que hi hagi eleccions, el que pretén és ser aclamat", va manifestar Martínez Bravo, que va denunciar la por de Florentino a unes eleccions obertes per no desgastar-se i veure's esquitxat pel record dels greus errors que va cometre durant el seu mandat galàctic i la seva negativa a les tres ofertes que ha rebut per incorporar-se a la seva candidatura.

En tot cas, fa tuf d'estratègia electoral que l'òrgan d'oposició de Florentino Pérez, Ética madridista, no es mostri partidari de celebrar les eleccions en l'últim partit de Lliga.

L'oposició a l'actual directiva entén que Boluda ha pactat el seu indult de qualsevol responsabilitat de gestió, acceptant totes les condicions d'aquesta plataforma, com ara el canvi dels membres de l'òrgan disciplinari del club –possible expulsió com a soci de Calderón–, el nomenament de nous socis en les juntes electorals, la regulació del vot per correu i la revisió de la votació dels comptes aprovats en l'última assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona