Esports

Jenson Button guanya per segon cop però abans d'hora

Gran Premi de Malàisia

El pilot britànic Jenson Button (Brawn GP) s'ha imposat en un Gran Premi de Malàisia atípic per culpa d'una tempesta torrencial, que ha obligat a suspendre la prova a falta de 24 voltes del final, de manera que els pilots només sumaran la meitat dels punts, dada irrellevant per a Fernando Alonso (Renault), que ha estat onzè.

Button ha ratificat la pole position i ha aconseguit la seva segona victòria consecutiva en dues proves, en aquest cas per davant dels alemanys Nick Heidfeld (BMW Sauber) i Timo Glock (Toyota). Tot i això, els pilots es repartiran la meitat de punts respecte a un Gran Premi habitual perquè no s'ha completat el 75% del recorregut previst. Concretament, s'ha cobert un 57% (32 de 56 voltes).

La sortida ha deixat Robert Kubica (BMW Sauber) clavat, Nico Rosberg (BMW Sauber) com a líder davant de la mala sortida de Brawn GP i Alonso tercer. L'asturià, que partia novè, ha utilitzat la seva habitual audàcia per colar-se per l'interior del primer revolt, tot i que el seu Renault aviat s'ha començat a mostrar feble i ha estat superat per Button i Barrichello.

Alonso es barallava contra la inoperància del seu bòlid quan el clima de seguida ha absorbit tot el protagonisme a Sepang. A la volta 18, Kimi Raikkonen (Ferrari) ha estat el primer a arriscar-se amb pneumàtics d'aigua i tres voltes després ha esclatat el cel en aigua i llampecs: Alonso ha inaugurat el reguitzell de sortides de pista.

Des d'aquest moment i fins al final de la carrera, a penes deu voltes després, els pilots han passat més temps canviant pneumàtics que competint sobre l'asfalt asiàtic. Una vegada posades les gomes llises, el temps ha semblat que donava una treva, provocant confusió al pàdoc entre pneumàtics extrems de pluja i intermedis.

Quatre aturades
Button, que ha aturat fins a quatre vegades, liderava la carrera quan la tempesta finalment ha negat el traçat. Els comissaris han tret primer la bandera groga i el cotxe de seguretat, tot i que no han tardat a mostrar la bandera vermella i aturar la carrera, que en aquell moment els pilots ja compatien en una autèntica piscina.

Els cotxes s'han quedat aturats gairebé una hora en espera de la decisió definitiva de la direcció de carrera, un cop la pluja semblava que s'escampava definitivament. Amb la majoria dels pilots contraris a la idea de continuar per seguretat i davant de la progressiva falta de llum, els comissaris han donat per finalitzada la prova.

Així, Button s'ha apuntat la seva segona victòria en dues proves, engrandint la figura de Brawn GP en aquest començament de temporada. Al podi l'han secundat Heidfeld i Glock, mentre que també han sumat punts Jarno Trulli (Toyota), Rubens Barrichello (Brawn GP), Mark Webber (Red Bull), Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) i Nico Rosberg (Williams), el gran perjudicat per la pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.