Esports

Cau la bèstia negra

Eurolliga

Aquesta vegada sí. La vuitena va ser la bona i el Barça va poder superar ahir el Tau, al qual va apallissar per 85-62 al Palau Blaugrana, igualant a una victòria els quarts de final de l’Eurolliga i recuperant la il·lusió de classificar-se per a la final four de Berlín, tot i que el factor pista encara és favorable a l’equip de Dusko Ivanovic. La sèrie es traslladarà ara al Fernando Buesa Arena, on dimarts i dijous de la setmana que ve el Barça haurà de guanyar almenys un partit per seguir viu a l’Eurolliga. Un objectiu que sembla més possible un cop vista l’exhibició blaugrana al partit d’ahir.

Després de set desfetes seguides davant el Tau, quatre aquesta temporada, el Barça va batre per fi la seva bèstia negra. Els de Xavi Pascual, que havien sigut el millor equip de la competició en les dues primeres fases, s’havien conjurat per aplicar contra el Tau tot allò de bo que els havia permès d’imposar-se amb molta claredat a altres grans equips europeus com Panathinaikòs, Montepaschi, Maccabi o Madrid. Ho van aconseguir, i de quina manera. L’aclaparadora victòria també li valdrà al Barça per treure’s del damunt la llosa mental que suposava no poder batre el conjunt basc.

El Barça, a banda que va millorar en les seves prestacions ofensives respecte al primer partit, va basar el triomf, sobretot, en la defensa dels dos últims quarts, en què només va deixar anotar 22 punts a un equip de gran potencial atacant com és el Tau. L’equip de Xavi Pascual va fer un parcial de 39-22 després del descans, tot i que abans ja havia posat les bases del triomf marcant el ritme del joc, cosa que no havia passat dimarts.

A la mitja part, el Barça ja guanyava per 46-40 i Splitter, a qui Santiago (8 punts dels 13 primers del seu equip) va treure de polleguera, ja s’havia carregat amb tres faltes. L’equip català tenia ben encarat el partit però faltava collar més en defensa. Quan ho va fer, va ser quan va anar agafant diferències, fins a arribar a una màxima de 27 punts (85-58) davant un Tau descontrolat. Fins i tot Prigioni, el botxí del Barça dimarts, que ahir es va quedar en 2 punts, va veure com li assenyalaven una tècnica per encarar-se amb Santiago, potser per començar a escalfar els pròxims partits. I encara una nota negativa més per al Tau, la lesió d’Ilievski en un turmell.

Clar domini interior
Lakovic va ser titular, va tenir més protagonisme (29 minuts) i ho va agrair amb 17 punts, Navarro va fer els seus 14 p i 6 assistències, i el joc interior del Barça, que també va dominar els rebots (41 a 28), es va menjar el del Tau, amb dos jugadors estel·lars com Fran Vázquez (14 p i 10 r) i Ilyasova (16 p i 10 r). En el Tau, només McDonald (14 p) va estar a un bon nivell, ja que Rakocevic va anotar 18 p però en una sèrie de 5/16 tirs de camp. Splitter (5 p) va acabar amb -4 de valoració. Tot un mèrit d’aquest Barça que haurà de refermar a Vitòria les bones sensacions d’ahir en un Palau que va fer volar el seu equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.