Esports

Víctor atura els dubtes

El porter del FC Barcelona diu que l'equip no només no està cansat, sinó que està en un gran to físic i mental. Desitja una "nit màgica" dimecres, però avisa que contra el Xerez juguen una "final"

Els anys d'experiència en el primer equip i un to pausat que suggereix reflexió permeten a Víctor Valdés, primer porter del FC Barcelona, ser una veu referencial ara que, d'aquí a poc, el barcelonisme viurà, possiblement, una de les nits més intenses que es recorden. Dos portuguesos, l'un entrenador, l'altre, àrbitre, han encès la tornada de la Champions contra l'Inter de manera imparable.

Paraules com ara venjança o revenja, i el fanatisme, en tots nivells, com a teló de fons, decoren l'escenari dels dies previs. No són en el diccionari de Valdés, aquests conceptes. N'hi ha uns altres. Els que remeten al col·lectiu, a les ganes esportives de passar a la final, a la defensa d'una idea futbolística fins a les últimes conseqüències. El discurs de to aspre de l'hospitalenc refusa tot allò aleatori, com si es tractés d'un residu inútil que cal descartar. Res de guanyar per respondre a Mourinho. Res que el pugui desviar del repte.

Víctor Valdés sempre té alguna cosa a dir quan surt a la sala de premsa. Ahir, conscient que protagonitzava la primera compareixença d'un futbolista del Barça des de la derrota a San Siro, va destil·lar tranquil·litat i optimisme. "Sabem quines són les nostres possibilitats al Camp Nou. Confiem que és possible i esperem que el suport de l'afició sigui el de sempre". En aquest sentit, el porter va deslligar l'excepcionalitat de la cita de dimecres amb l'assistència.

"M'agradaria que fos l'ambient de les nits de Champions de sempre. Aquesta afició sempre ens fa costat quan juguem aquesta competició", va puntualitzar. "Desitjo que sigui una de les nits màgiques del Camp Nou. El grup sencer vol que l'ambient sigui així d'intens".

A l'hora de valorar la derrota contra l'Inter, Valdés va argumentar: "L'autocrítica sempre és bona. Vam coincidir a valorar que no era un bon resultat i que la tornada seria complicada, però tenim la confiança per remuntar".

El porter reconeix que l'equip, que des de l'arribada de Guardiola ha guanyat sis dels set tornejos disputats, és "al davant d'una situació atípica", obligat com està a remuntar. "No tinc cap dubte que si ho fem bé, passarem".

La "situació atípica" no significa, per Valdés, la conseqüència d'una baixada en el to de l'equip. "En aquests moments, no hi ha cansament físic ni mental. El rival també juga. Des del Nadal, l'estat de forma és ascendent, però les coses no sempre et surten".

"Mourinho? La nostra obligació és passar a la final, per nosaltres. Tenim un repte. Ens agradaria que el partit fos avui. Tenim una decepció que ens volem treure de sobre. Però abans hi ha el Xerez, una de les cinc finals que ens queden. Des l'arribada de Gorosito –va dir sobre el tècnic del rival de demà–, el to de l'equip va en ascens". El porter pensa que un triomf contra el cuer "ajudarà a augmentar la confiança amb vista al partit de dimecres".

No parla de relacions personals
Després que, dies enrere, José Manuel Reina, segon porter de la selecció estatal i titular al Liverpool, digués que no tindria cap inconvenient a compartir vestidor en l'equip de Del Bosque amb Víctor Valdés, al porter del Barça se li va preguntar sobre si és veritat que la relació personal amb l'exporter del Barça no és la millor.

"Jo vinc aquí [a la sala de premsa] a parlar de futbol, i no pas de les meves relacions personals". A més, l'hospitalenc va rebutjar tornar a referir-se a la selecció i al fet de no haver estat convocat.

"El Real Madrid no fallarà"
Enmig d'una espera tan intensa com llarga, el Barça haurà d'exercir demà de líder de la lliga, condició que ha de defensar contra el pitjor equip del curs. El tram final, frenètic, no dóna treva als de Guardiola.

"El Real Madrid segurament no fallarà", va vaticinar Víctor un cop subratllada la importància dels tres punts de demà. Valdés va rebutjar la idea que el fet de jugar dues competicions sigui un avantatge per al Madrid, que en disputa només una. "El fet d'avançar en un torneig et dóna força per afrontar l'altre".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.