Esports

"L'afició, que pressioni el rival i també l'àrbitre"

Entrevista a Miquel Àngel Nadal, exjugador del Barça

Miquel Àngel Nadal va viure la remuntada contra el Dinamo de Kíev en el que molts assenyalen com el millor partit del dream team. En aquesta entrevista, recorda aquell duel i aconsella el Barça actual sobre el que ha de fer per capgirar l'eliminatòria contra l'Inter.

Com es planteja un duel en què s'ha de remuntar un 3 a 1?
Amb un estat de motivació important. Creure en un mateix és essencial. El Barça ha de retrobar el seu nivell i el ritme i la possessió de la pilota. El resultat és complicat, però el Barça és capaç de remuntar.

El treball psicològic del tècnic durant la setmana és clau?
Sí, és molt important treballar aquest aspecte, perquè la part tècnica i la tàctica ja està assumida. Els jugadors ara poden estar tocats perquè no poden estar contents ni pel joc ni pel resultat i, per tant, se'ls ha d'apujar l'ànim. Han lluitat molt per arribar fins aquí.

S'ha de ser pacient i no caure en la precipitació?
No saps mai quin és el moment apropiat per anar a totes. A vegades es diu que el millor és anar 1-0 en la mitja part, però si s'hi arriba amb un empat sense gols no s'ha de caure en el desànim. Les presses són males conselleres, perquè poden crear imprecisions. La clau ha de ser trobar el ritme, i el Barça està capacitat per fer moure la defensa de l'Inter. El rival s'ha de sentir incòmode, s'ha d'anar desgastant i, a més, els equips italians sempre s'han trobat incòmodes al Camp Nou.

Ara que parla del Camp Nou. Quin paper ha de jugar l'afició en un partit d'aquestes característiques?
Abans que res, l'afició dimecres ha d'actuar tal com es mereix aquest equip, que l'any passat ho va guanyar tot i que tant ens va fer disfrutar. Per tant, segur que el camp estarà ple. L'afició ha de pressionar el rival i també l'àrbitre. Ha de donar suport a l'equip durant tot el partit i crear un gran ambient a la graderia. Com et deia abans, tampoc ha de caure en el desànim si en la mitja part encara s'empata. Han d'animar fins al final perquè segur que l'equip lluitarà fins que l'àrbitre xiuli el final.

D'aquell partit contra el Dinamo de Kíev, què en recorda? Alguns defensen que és el millor partit del dream team.

Acabàvem de perdre 3-1 i recordo que vam sortir a l'atac i a pressionar des de l'inici. Va ser un molt bon partit, i crec que hauríem pogut fer més gols perquè vam tenir pals en contra. Veig similituds entre les dues situacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona