Esports

Guardiola: “Sento que els he fallat”

El tècnic blaugrana admet l’orgull per l’esforç dels jugadors i la imatge de l'equip, però s’inculpa de l’eliminació, perquè “no les hem ficat, i sempre hi ha una raó, i no l’he sabut veure”

Pep Guardiola no creu gaire en l’atzar. “Sempre hi ha un motiu”. Ell mateix en va posar l’exemple. Si hi havia algun motiu per explicar per què Iniesta va fer el gol a Stamford Bridge, n’hi ha també algun per explicar per què la pilota, capriciosa, hipnotitzada per Andreu Palop, ahir va decidir que no acaronaria la xarxa del porter valencià per segona vegada. Prou que va deixar brollar la sinceritat emotiva, prou que va fer comunió amb l’abassegadora majoria de culers: “Estic massa orgullós dels meus jugadors per reprotxar-los res”. Però la seva obsessió pels perquès, aquella que l’ha dut on és, li impedia quedar-se en aquest nivell.

Encara que el president l’hi posés en safata. “Avui és dels dies que més orgullós estic d’aquest equip i d’aquests jugadors, de ser del Barça”, va exclamar un força emocionat Joan Laporta. “Agraeixo les paraules del president”. Però...

Prou que va debatre internament mentre responia preguntes. “A l’esport no estem gaire educats per acceptar una derrota. Ara podem estar cofois per com hem jugat, però amb el temps la conclusió serà que vam quedar fora. El futbol és un espectacle, i la gent s’ho ha passat bé? Sí. I els que eren a casa? Sí. I resulta que hem perdut? Doncs mira, ens hem d’educar per acceptar això”. No acabava de convèncer-se.

I al final ho va dir: “Tinc la sensació que jo els he fallat, als jugadors, que jo els he de portar més enllà i no ho he assolit. Tinc la gran sort de dirigir uns jugadors que són brutals en molts aspectes, i no portar-los més lluny no pot ser, no podem quedar-nos als vuitens. Ens hem d’exigir més. No les hem ficat, i sempre hi ha una raó, i no l’he sabut veure. Els he de fer trempar d’una altra manera”.

L’entrenador blaugrana rebutjava fins i tot la conclusió més elemental. “La gent dirà que ara ens podem centrar en la Lliga i la Champions, però quedar fora fa mal. Quan vegi els quarts de final a mi em farà més mal. I ara a veure com reaccionem, no estem habituats a tenir setmanes llargues. A veure si estem tan ficats com fins ara, a veure com evitem una possible dispersió. Es diu que descanses més, però jugant cada tres dies l’any passat anàvem a tota pastilla”.

Però és que la segona part va ser de llibre, de les millors d’aquest equip. “No ho sé, no tinc elements, no me l’he repassat”. És que l’1-2 del Camp Nou pesava molt. “No tinc aquesta percepció. Una eliminatòria són 180 minuts”. És que el Sevilla ha xutat sis cops en dos partits. “El Sevilla és un gran equip, amb una plantilla llarga, llarguíssima, que li permet no notar les baixes de la Copa Àfrica”. Pur turment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.