Esports

La ciutat de Roma, a favor del Barça

Els romans donen suport als culers i els esperonen a cantar i cridar. Uns 20.000 culers i 30.000 anglesos ja envaeixen els carrers. La plaça Espanya es converteix en un feu catalanista

Els seguidors del Barça ja poden començar a entrar a l'Estadi Olímpic. A la porta se'ls registra les motxil·les però no sempre es controla si el DNI coincideix amb el nom de l'entrada.

Els membres de seguretat requisen els cartells on hi diu 'Catalonia is not Spain' i deixen entrar estelades i senyeres.

Per la ciutat, durant tot els romans han donat suport als culers i els han esperonat a cantar i cridar a favor de l'equip de Guardiola. I és que Roma arrossega la rivalitat amb el Manchester des de fa anys per diversos enfrontament en què, fins i tot, hi ha hagut morts.

L'amor romà pel Barça s'exemplifica en el prestigiós diari italià La Repubblica, que ha fet una enquesta a la versió digital en què pregunta "Per qui et decantes en la final de la Champions?". Un 70%, 12191 persones, han votat el Barça, un 20%, 3411 persones, el Manchester United i un 10%, 1710, per ningú.

L'ambient pevi al partit ha estat serè i tranquil. La llei seca decretada per les autoritats de Roma ho ha afavorit i és difícil veure un anglès amb una cervesa a la mà. La policia controla especialment els bars i els restaurants, que no s'arrisquen a vendre'n per por a les sancions.

Turisme express
L'entrada per a la final permet utilitzar el transport públic –metro i autobús– gratuïtament i molta gent està utilitzant les hores prèvies al partit per fer turisme express, malgrat la calor i la xafogor. L'entrada a l'Estadi Olímpic també inclou el passi al Museu Capitolino i l'Ara pacis. 

Al llarg de la jornada, molts seguidors s'han concentrat a la zona del Coliseu, on les autoritats han dedicat un espai a l'esdeveniment i s'hi barregen les dues aficions. La Fontana di Trevi, però, és 80% culer.

Els blaugrana han convertit la plaça Espanya en un feu catalanista. Els culers canten Els segadors i criden "Catalonia is not spain", entre altres, mentre es passegen amb estelades i senyeres.

Es creu que el total de seguidors del Manchester que han anat a Roma sense bitllet són uns 5.000, mentre que els barcelonistes serien centenars. De fet, alguns aficionats passejaven avui per la capital italiana amb samarretes en què es llegia I need a tiquet for Champions League ("necessito una entrada per a la Lliga de Campions).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.