Esports

El Madrid es prepara per a una altra neteja profunda

Pellegrini no continuarà a la banqueta blanca la temporada que ve i, amb ell, marxarà bona part de l'equip: Guti i Raúl amb tota seguretat, i Casillas podria ser la gran sorpresa

Any nou, entrenador nou. Des que Del Bosque va ser cessat del càrrec, la maledicció sembla perseguir tot aquell que s'asseu a la banqueta del Santiago Bernabéu, una cadira elèctrica capaç de fulminar personatges del caràcter de Fabio Capello, José Antonio Camacho i Bernd Schuster. I Manuel Pellegrini no en serà l'excepció. El xilè fa força temps que té un peu i mig al carrer, concretament des que l'equip va consumar al març el seu sisè fracàs consecutiu a Europa, amb l'eliminació contra el Lió en els vuitens de final de la lliga de campions.

Les travesses ja circulen per substituir Pellegrini. Per al càrrec de nou entrenador del Madrid es parla de molts entrenadors, fins i tot del mateix Capello, que després de les seves etapes amb Lorenzo Sanz i Ramón Calderón s'estrenaria en el seu periple al Madrid amb Florentino Pérez.

Tres etapes diferents, de rècord en els grans i per fer-s'ho mirar. Malgrat tot, l'italià i ara seleccionador anglès sembla una opció llunyana, com la d'altres noms eterns en la candidatura a tècnic blanc com són Carlo Ancelotti i el brasiler Scolari, una persona pròxima a Cristiano Ronaldo, encara que sense l'experiència necessària per aguantar l'entorn mediàtic madridista.

Arsène Wenger és l'anhel que mai ha dissimulat Florentino Pérez, però el francès és un home intel·ligent i li agrada treballar amb temps i amb molt de poder de decisió, una situació que ja té a l'Arsenal, l'antítesi d'aquest terratrèmol continu que és el club blanc, que crema tècnics a alta velocitat any rere any. Per això ja ha mostrat públicament la predisposició a negociar la renovació quan acabi la temporada.

Entre Benítez i Mourinho

Així, el llistat es va reduint i només semblen quedar dos noms com a grans destacats: Rafa Benítez, que té bona relació amb els alts càrrecs del Madrid, i José Mourinho, que no ha contestat mai de manera negativa els constants rumors que el situen al Santiago Bernabéu.

L'arribada del primer tècnic de classe alta en l'època de Florentino comportarà una profunda reestructuració de la plantilla. Dudek i Metzelder deixaran el club perquè acaben contracte i es buscaran compradors per a Diarra, Lass, Gago, Drenthe i Van der Vaart, pels quals s'esperarà que augmenti el seu valor en el cas que tinguin un bon rendiment en el mundial de Sud-Àfrica.

Però el més destacat serà la caiguda d'algunes vaques sagrades. Guti i Raúl estan sentenciats i, atenció, i no és broma, també Iker Casillas, que si, com sembla el més lògic, continua en el club madridista haurà de cedir per ordres dels qui manen la capitania a Sergio Ramos, l'últim fitxatge de Florentino en la seva anterior etapa al capdavant de l'entitat.

El francès Karim Benzema també és a l'ull de l'huracà després de veure com Higuaín li guanyava la partida en la pugna per ser el davanter centre de referència, encara que és possible que se li doni una segona oportunitat, i es buscarà una sortida digna a Rubén de la Red, que continua lluitant per mantenir la seva condició de futbolista en el club malgrat els problemes de cor que se li van detectar.

S'aproxima, sens cap mena de dubte, un estiu molt mogut a Madrid, amb molta feina per a Jorge Valdano, que haurà de negociar moltes sortides.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.