Esports

La premsa mundial ret homenatge al Barça més gran

Els principals rotatius europeus i americans destaquen la fita històrica d'haver obtingut sis títols en una temporada, però també el joc del conjunt de Guardiola, i les actuacions de Messi i de Pedro

La premsa mundial dedica aquest diumenge les seves pàgines esportives a l'última gesta del FC Barcelona al Mundial de Clubs d'Abu Dhabi com a culminació d'una temporada històrica i mai aconseguida fins ara. Messi i Pedro, com els símbols d'un futbolista ja consagrat i un altre que ha emergit, també són esmentats com a figures destacades.

A Europa, la premsa italiana destacava el joc "perfecte" del Barcelona. "Pedro més Messi, Barcelona ets perfecte", assenyala en portada el diari esportiu La Gazzetta dello Sport, que descriu com "Do de pit" el gol de l'argentí Lionel Messi i destaca les llàgrimes de Pep Guardiola, "que va guanyar aquest partit amb els seus canvis". "Messi i el Barcelona, un 2009 perfecte", titula per la seva banda el Corriere dello Sport romà, que assenyala com el davanter argentí va ser "l'home" del partit, com tot l'any. També per a La Stampa, Messi va donar el "Do de pit" perquè el seu equip aconseguís el sisè triomf de l'any, tot el que pot guanyar un equip de futbol. La Repubblica diu que es tracta d'un Barcelona "de les meravelles".

Per la premsa francesa, el Barcelona és "el millor equip del món", assegura L'Équipe, per qui "des de fa mesos el Barça no és només Xavi, Messi o Iniesta" i col·loca Pedro, el revulsiu de la final, el qualificatiu de "la nova perla del futbol català". Le Monde diu que el Barcelona és "el rei del món" i subratlla que l'equip de Pep Guardiola no deixa d'aconseguir "èxits i honors". També L'Ouest France subratlla que mai abans un altre club s'hi havia alçat amb el títol en les sis competicions que disputava, de la mateixa manera que l'emissora Europe 1, que en la seva pàgina web assegura que el Barça està "en el sostre del món".

La premsa belga també coincideix que el títol guanyat a Abu Dhabi "fa entrar en la història", el Barça. El Barcelona ha assolit un "rècord històric" amb el sisè títol de la temporada, diu Le Soir. No obstant, també hi ha coincidència en què els blaugrana van haver de patir per superar Estudiantes.

La premsa americana lloa el joc i els mèrits del Barça. La brasilera s'ha bolcat en elogis cap a l'equip i a l'argentí Lionel Messi. "L'art es va saber imposar al forrellat" plantejat per l'Estudiantes de La Plata, conclou O Globo, per qui "el Barcelona finalment pot dir que és el millor equip del món", després de la victòria sobre uns "braus" argentins. Juka Kafouri, de Folha de São Paulo, valora sobretot l'actuació de Pedro i Messi, "dos nois de 22 anys que són els principals responsables de la gesta". El diari Lance també destaca el paper de Messi, que "jugant per primera vegada contra un equip argentí" ha anotat el gol del triomf del Barcelona "amb l'escut del club, amb el cor i amb grapa". Sobre l'Estudiantes, assenyala que "va ser un equip guerrer", que va patir una "immensa pressió catalana i la va aguantar bravament".
El Espectador de Colòmbia alaba Messi i diu que havia de ser precisament el davanter argentí "el cridat a donar l'estocada en el partit que havia de decidir el campió del món".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.