Esports

Buscant firmes sota les pedres

Quan falten 24 hores perquè s'acabi el termini per obtenir signatures, s'entreveu un escenari en què només passen el tall Ferrer, Ingla i Rosell. Els altres precandidats creuen que aquesta situació convertirà les eleccions en un joc d'acusacions personals negatiu per al club

Demà s'acaba el termini perquè els set precandidats puguin seguir recollint les 2.095 signatures necessàries perquè puguin passar a convertir-se en candidats i optar a la presidència del FC Barcelona en les eleccions del 13 de juny. Enrere hauran quedat molts dies i hores d'una feina gairebé titànica perquè la impossibilitat de poder gaudir d'un dia de partit al Camp Nou o d'una jornada de portes obertes encara ha dificultat més les coses.

Aquesta ha estat, i quan falta poc temps perquè es tanqui aquest procés, la principal queixa de la majoria dels aspirants. Sobretot dels que no disfruten d'un pressupost elevat i d'una gran infraestructura per poder recollir les signatures, que han vist com no s'ha facilitat gens ni mica l'opció que poguessin passar el màxim nombre de precandidatures per contraposar els projectes.

En les eleccions del 2003, hi va haver fins a sis candidats que van passar el tall –Laporta, Bassat, Majó, Martínez Rovira, Minguella i Llauradó– i en aquestes l'escenari actual preveu que molt possiblement només ho faran tres i que serien Sandro Rosell, Marc Ingla i Jaume Ferrer. Les altres precandidatures es trobarien, a dia d'avui, moltes dificultats per reunir les 2.095 paperetes necessàries per convertir-se en candidats.

Ara bé, totes elles seguiran avui i demà treballant de valent en espera que a última hora puguin assolir l'objectiu. En un escenari com aquest és habitual que entre les precandidatures es mantinguin contactes per temptejar si alguna estaria disposada a pactar.

Alexis Plaza i Santi Salvat ja han anunciat públicament que no ho pensen fer i que seguiran fins al final amb el seu projecte i al costat dels seus. "Ens estan arribant insinuacions en les últimes hores i la meva resposta segueix sent la mateixa. Som la tercera via i en el nostre projecte integrador caben totes les sensibilitats, però és un programa que defensarem amb honestedat i coratge fins al final", va afirmar Salvat.

Qui encapçala la tercera via també va voler denunciar moviments «obscurs» d'algunes precandidatures per tal de sumar les firmes necessàries en les últimes hores. Unes actituds que Alexis Plaza també havia denunciat anteriorment. "El que estem veient en alguns precandidats no ens agrada, és immoral i poc ètic i frega la deshonestedat. Per això seguirem el nostre camí, sense pactar amb ningú, amb un ideari potent i amb una gran credibilitat per guanyar les eleccions".

Entre les coses que temen alguna d'aquestes precandidatures per si finalment la disputa per la presidència és només entre els tres que ja les enquestes van donar com a favorits és que els debats estaran centrats en desqualificacions i no en contraposar els projectes que tenen per al Barça.

"Això no afavoreix gens el club. Poden donar molt mala imatge si es passen el debat retraient-se coses els uns i els altres", reflexiona un membre de la tercera via a aquest diari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.