Esports

El Barça, nominat al Príncep d'Astúries dels esports

El club ha estat proposat per la majoria del més d'un milió de socis del RACC. La decisió del jurat es farà pública al mes de setembre

El FC Barcelona ha estat nominat al premi Príncep d'Astúries dels esports. La decisió del jurat, presidit des de la seva primera edició -el 1987- per Joan Antoni Samaranch, president d'Honor del Comitè Olímpic Internacional, i integrat per representants de mitjans de comunicació i personalitats del món dels esports, com el secretari d'Estat per a l'Esport, Jaime Lissavetzky, es farà pública al mes de setembre.

El Barcelona ha estat proposat pel Reial Automòbil Club de Catalunya, que té més d'un milió d'associats.

L'actual primer equip del FC Barcelona acaba de fer història en aconseguir aquesta temporada tots els títols que disputava: la Lliga, la Copa del Rei i la Copa d'Europa. Això ha portat que l'entrenador de l'equip, Pep Guardiola, també fos nominat com a candidat a guanyar el premi. Quan la setmana passada va ser nominat al guardó l'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, aquest va agrair la nominació tot i que va assegurar que encara és d'hora perquè li concedeixin el premi.

Amb més de cent anys d'història, el Barça va superar el 2006 els 150.000 socis, fet que el va convertir en el segon club amb més afiliats del món després del Benfica, i té més de 1.800 penyes barcelonistes repartides per tot el món. 

A més, el Barcelona té quatre seccions esportives professionals més: bàsquet, handbol, hoquei sobre patins i futbol sala. Entre totes han proporcionat al club un total de 29 Copes d'Europa. Té també seccions amateurs d'hoquei herba, atletisme, patinatge, hoquei sobre gel, beisbol, voleibol, rugbi i ciclisme.

A més del Futbol Club Barcelona, entre les candidatures presentades fins ara al Premi dels Esports figuren esportistes com el tenista Roger Federer, l'atleta russa Ielena Isinbaieva i les tres alpinistes que més vuit mils han coronat en la història d'aquest esport, Edurne Pasabán, Gerline Kalterbrunner i Nives Meroi i el futbolista italià Paolo Maldini.

L'any passat, el premi Príncep d'Astúries dels esports va ser concedit a Rafael Nadal i, des de la seva primera edició, el 1987, ha sigut atorgat a grans esportistes com el golfista Severiano Ballesteros, el saltador de perxa Serguei Bubka, la tenista Steffi Graf, els ciclistes Miguel Induráin i Lance Armstrong, el fondista marroquí Hicham El Guerrouj i els pilots de Fórmula 1 Fernando Alonso i Michael Schumacher.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.