Esports

Espanya frega el KO

84-76: Rudy i Pau Gasol salven la selecció de Scariolo en un matx lamentable davant Gran Bretanya que tenien mig perdut a quatre minuts del final

Doncs no només va ser la sorpresa del debut a l’Eurobasket contra Sèrbia. La selecció espanyola esperava esvair dubtes ahir aprofitant la feblesa del segon rival. Però, lluny d’això, la Gran Bretanya encara va afegir uns quants quilos més d’incertesa en l’equip de Sergio Scariolo. El prestigi d’un títol mundial, una plata olímpica i una altra d’europea, que havien dut l’anomenada ÑBA a ser considerat amb justícia el millor equip del món al marge de la NBA, ha quedat dràsticament reduït en dos partits.

El curiós del cas és que l’equip estatal segueix podent-se considerar aspirant clar al títol polonès. El joc ofert ahir va ser lamentable, amb una defensa tova i un atac irregular a més no poder. Però el 84-76 els salva de l’eliminació –i fugir de l’abisme dóna molta força– i avui contra Eslovènia (18.15 hores, la Sexta) els Gasol i companyia podrien fins i tot acabar primers del Grup C. Una victòria per 13 punts davant els eslovens i que Sèrbia no guanyi als britànics per més de 13 donaria el lideratge als espanyols.

En funció del que es va veure dilluns i ahir, massa premi seria. Tant en l’inici, quan necessitaven espantar fantasmes del dia anterior (9-0 en tres minuts i 25-15 per tancar el quart), com al final, quan de debò van veure les orelles al llop (parcial salvador de 13-0), els de Scariolo van forçar en defensa i van obtenir certa fluïdesa en el joc. La resta del matx va ser d’una mandra visual espectacular a tots nivells. Dels jugadors a pista –tot i el retorn d’un bon Rudy– i del tècnic a la banqueta. Poca intensitat dels uns, poc atreviment de l’altre.

Especialment amb el valencià Claver, del poc destacable ahir amb 12 punts, 4 rebots, 3 assistències i massa estona a la banqueta. Vista la imatge que ofereix un apàtic Marc Gasol (no reacciona ni quan el pica el seu germà), la plaça és de Claver. Però la sensació que fa Scariolo és que té molta teoria, però poc coneixement pràctic de quin rendiment li poden donar els jugadors.

SOS a Pau Gasol
La sort dels espanyols és que tenen Pau Gasol. Reapareixia dilluns després de 3 mesos sense tocar pista i els últims 15 dies lesionat. Ahir, en el segon partit, va anar-se’n fins als 27 punts i 11 rebots, i la seva especial associació amb Navarro (fluix i tenallat tot el matx, decisiu al tram final) va evitar el ridícul.

I hi insistim. Si passen la prova d’avui davant Eslovènia, tenen camí per córrer. França du dues victòries, però rendirà mentre aguanti el físic de Tony Parker (23 punts, 4 rebots i 3 assistències en 36 minuts). Grècia té un equip jove, però sense líder. Turquia és, probablement, qui fa més patxoca, i això que la NBA Turkoglu encara no s’ha despertat.

Fitxa tècnica
Espanya: Ricky (5), Navarro (10), M. Gasol (8), Mumbrú (5), P. Gasol (27) –inicial–; Rudy (13), Reyes (4), R. López (0), Claver (12) i Llull (0). Entrenador: Sergio Scariolo
Gran Bretanya: Reinking (10), Boyd (4), George (0), Pops (6), Archibald (4) –inicial–; Lenzly (14), Achara (7), Freeland (10), Hart (15) i Sullivan (6). Entrenador: Chris Finch


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.