Esports

Samaranch, hospitalitzat en estat greu

El president d'honor del Comitè Olímpic Internacional té 89 anys. És a la UCI i els metges no saben si es recuperarà

El president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, està ingressat des de diumenge en estat greu a la clínica Quirón de Barcelona a conseqüència d'una insuficiència cardíaca aguda, segons ha confirmat el seu fill Juan Antonio Samaranch Salisachs i un portaveu del centre sanitari.

Segons els metges, un portaveu dels quals ha fet una compareixença de premsa aquest dimarts al vespre, Samaranch és a la UCI, amb respiració assistida i sotmès a un"tractament farmacològic intens". El seu estat és greu i els metges esperen "que passin les pròximes hores per saber quines possibilitats de recuperació hi ha".

La salut de Samaranch, president del COI des de 1981 fins a 2001, ha empitjorat els últims anys des que l'any 2001 va abandonar la presidència del màxim organisme i va ingressar en un centre clínic de Lausana per "fatiga extrema".

Sis anys després, el 2007, va patir un quadre d'hipertensió, i el passat mes octubre va desmaiar-se a Mònaco durant la seva participació en el Saló Mundial dels Mitjans, l'Esport i la Televisió (Sportel), i va tornar a ser ingressat en un centre clínic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.