El títol ja és a tocar

El Barça, amb un bon equilibri entre la defensa i l’atac, venç clarament el Tau i demà tindrà la primera i gran oportunitat de sentenciar. Ilyasova i Basile rematen l’equip d’Ivanovic en un Palau pletòric

A un sol pas del títol de campió de la Lliga ACB. El Barça va derrotar el Tau amb autoritat, per 85-67, ahir en un Palau Blaugrana ple que va viure l’ambient de les grans ocasions, amb una afició entregada que va empènyer els seus jugadors, i domina el play-off final per 1-2. Demà (20.15 h, La 2), l’equip de Xavi Pascual, un altre cop a casa, tindrà la primera oportunitat de guanyar un trofeu que no entra a les vitrines blaugranes des del 2004.

Si fallés demà, el Barça encara tindria una altra opció dissabte, però seria a Vitòria. No és fàcil guanyar en aquest nivell dos partits seguits encara que sigui a casa, però és clar que la gran ocasió per al Barça serà demà, un altre cop amb el Palau convertit en una olla de pressió, i també en una sauna, igual que ahir.

La mida presa
El Tau és el vigent campió i porta més d’un any sense perdre dos partits seguits a la Lliga ACB. És cert. Però ara mateix l’equip de Dusko Ivanovic, amb jugadors clau com Splitter (ahir 9 punts) o Teletovic (8 p.) amb problemes físics i sense un relleu de garanties per donar minuts de descans al seu cervell Prigioni, no sembla estar en la millor disposició per batre un Barça que ja li ha pres la mida des del play-off de quarts de l’Eurolliga i que ha arribat al tram final de la temporada amb més força que el seu rival basc, encara que Ivanovic no ho vulgui reconèixer.

En aquests moments, el Barça és un equip més convençut de les seves opcions que un Tau que ahir només va plantar cara de debò en el primer quart (17-18), aprofitant el seu inicial millor encert en el tir exterior i domini en els rebots, dos aspectes que després controlaria el Barça. L’equip vitorià, però, es va començar a diluir a partir del segon quart quan va aparèixer el millor Ilyasova, que ja teníem oblidat fa un temps.

El turc va començar a encarrilar el triomf blaugrana (40-33 al descans) amb 9 punts i 5 rebots en aquest segon quart. Amb bons tirs i penetracions a cistella, Ilyasova (19 punts i 9 rebots) va liderar un Barça que també va trencar el Tau en aquesta fase amb el ritme que va imposar Sada, les accions interiors d’Andersen i la defensa a Rakocevic (10 p. en 26 minuts) per part d’un Navarro que només va fer 10 punts però que va donar 5 de les 17 assistències del Barça.

El Barça, molt concentrat
Dos triples seguits de Prigioni van refredar una mica l’ambient, però Basile (19 punts, amb 5/7 triples i l’altre destacat en atac junt amb Ilyasova) va respondre amb la mateixa moneda i va portar el Barça a una còmoda diferència de 13 punts (60-47). El Tau va intentar aturar la sagnia amb duresa, va tractar de descentrar els blaugranes a base de garrotades però no ho va aconseguir.

Els homes de Xavi Pascual, que van recuperar 13 pilotes i només en van perdre 9, van seguir jugant concentrats, mantenint un gran to defensiu, i a l’últim quart, amb 10 punts més d’Ilyasova en una altra magnífica ratxa i amb dos triples finals de Basile (85-63) va destrossar un Tau que haurà de fer una gran metamorfosi en 48 hores si vol tenir alguna opció. El Barça no es pot confiar ni un pèl però en aquests moments és superior i ho té tot a favor per ser campió.