Esports

La premsa internacional es fa ressò de la victòria del Barça i destaca el talent de l'equip de Guardiola

Consideren "espectacular" el campionat que han fet els blaugrana i destaquen el paper del planter, que contraposen amb l'aposta del Madrid per grans fitxatges

La premsa internacional s'ha fet ressò aquest dilluns de la victòria blaugrana davant el Valladolid aquest diumenge, que ha reportat a l'equip de Pep Guardiola el seu vintè títol de Lliga amb un rècord de punts, un total de 99. El diari francès Le Figaró defineix el Barça com l'equip "més espectacular", guanyador de la Lliga "més disputada de la història", mentre que la premsa britànica aprecia la força del planter del club català. Des de Bèlgica, el diari La Libre lloa l'equip pel 20è títol de Lliga del Barça, "possiblement un dels més bonics". Fins i tots als EUA, on el futbol no desperta gaire passions, The New York Times dedica un breu al conjunt blaugrana.

"Només en podia quedar un". Així comença l'article publicat aquest dilluns pel rotatiu francès Le Figaro, que destaca l'"espectacularitat" del Barça a la Lliga i en lloa el rècord de punts aconseguits per l'equip de Pep Guardiola. D'altra banda, el diari Le Monde, dedica una fotogaleria al conjunt blaugrana i destaca la seva supremacia davant el Real Madrid.

Pel que fa a la premsa del Regne Unit, que obre aquest dilluns la secció d'esports amb la victòria de la selecció anglesa al WorldTwenty20 de criquet, alguns rotatius també dediquen atenció al club català.

El Telegraph és un dels mitjans que dedica més atenció al club blaugrana, de qui diu que ha aconseguit "set dels nou títols" als quals ha optat durant l'era de Pep Guardiola. El rotatiu britànic destaca que el Barça ha lluitat per la Lliga fins a l'última jornada contra un "ferotge" Reial Madrid.

La BBC publica al seu portal d'esports que les dues victòries contra el Reial Madrid han estat "clau per a l'èxit del Barça". En l'article, destaca que el club madrileny va gastar "esbojarradament" a l'inici de temporada i que ara l'entrenador Manuel Pellegrini podria ser destituït. La premsa britànica aprecia la força del planter del Barça, i la BBC escriu que "en l'actual Reial Madrid, només un dels jugadors, el porter Iker Casillas, va pujar del planter, i en canvi "el Barça que va guanyar al Madrid al Bernabéu el mes passat incloïa set joves del planter".

Des de Bèlgica, tot i estar ocupats amb la victòria del Genk, que aquest diumenge ha aconseguit una plaça per jugat a l'Europa League l'any que ve, les pàgines esportives també dediquen atenció al triomf del Barça. El diari La Libre subratlla que dels 38 partits de Lliga que ha jugat, l'equip de Pep Guardiola n'ha guanyat 31, n'ha empatat sis i només n'ha perdut un, unes "xifres impressionants". El rotatiu belga afirma que el Barça pot "mirar el futur amb serenitat i aspirara a fer història" perquè, tot i que no podrà obtenir els sis títols de la temporada anterior, "manté el talent".

La victòria blaugrana fins i tot ha arribat a l'altra banda de l'Atlàntic. Durant tot el diumenge els diaris digitals dels Estats Units van repetir el teletip d'Associated Press informant del títol blaugrana. Aquest dilluns, The New York Times encara l'ha aprofitat, però només n'ha deixat el primer paràgraf, en un breu molt breu publicat al suplement Sports Monday: "El Barcelona va retenir el títol de Lliga espanyol, aixafant el Valladolid, 4-0, en l'últim partit de la temporada, per guanyar el campionat per vintena vegada. Lionel Messi va marcar dues vegades pel Barcelona." El teletip d'AP continuava recordant que el Madrid s'havia quedat un altre cop sense Lliga tot i haver fet una inversió milionària en fitxatges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.