Esports

Gira amb triple objectiu

El Barça inicia el tour pels Estats Units, on jugarà tres amistosos i farà diversos actes promocionals i socials

El Barça ja és als Estats Units. A les onze de la nit hora catalana, l’expedició blaugrana va aterrar a Los Angeles i tenia previst realitzar el primer entrenament cinc hores després. Avui tindran un acte promocional amb la multinacional Nike. Aquesta serà la tònica de la gira pels EUA, la tercera en quatre temporades: compatibilitzar els esdeveniments socials i de projecció de l’entitat amb una rigorosa preparació esportiva. És una de les peticions, quasi condicions, que va demanar Pep Guardiola perquè la plantilla no endarrereixi el seu rodatge de cara a la Supercopa d’Espanya i la d’Europa.

Així, el Barça farà setze entrenaments en 12 dies, amb cinc dies amb dobles sessions, a part de tres partits amistosos –contra els Galaxy de Los Angeles, els Sounders de Seattle i el Chivas mexicà– i tornarà a Barcelona una setmana abans de l’anada de la Supercopa espanyola a San Mamés. Guardiola confia que l’equip noti el mínim possible els efectes de la gira i que el treball físic i tàctic es consolidi.

Entre els 26 jugadors que van viatjar –inclosos els joves del filial Jeffren, Fontàs, Muniesa i Jonathan– sobresortia Zlatan Ibrahimovic i la seva mà enguixada. El suec no debutarà fins al Gamper, però s’ha desplaçat als EUA per integrar-se com més aviat millor al grup barcelonista. Sí que s’estrenaran en aquesta gira els internacionals absents a l’stage de Marlow Puyol, Alves, Piqué, Xavi i Busquets. Iniesta, encara sense l’alta del problema muscular, però en el tram final de la seva recuperació, podria tenir minuts en el segon o tercer partit.
Més enllà de l’aspecte esportiu, la importància de la gira està reflectida en la delegació que ha viatjat, encapçalada pel president Joan Laporta i 11 dels 17 directius –els vicepresidents Jaume Ferrer, Joan Boix i Rafael Yuste i els vocals Jacint Borràs, Patrick Auset, Josep-Ignasi Macià, Xavier Bagués, Magda Oranich, Albert Perrín i Xavier Sala i Martín– i diversos executius de màxim rang, com el director general, Joan Oliver.

I és que el Barça té programats uns actes que en alguns casos són eixos del mandat Laporta, sobretot en l’apartat solidari, com la commemoració de l’acord entre el Barça i la fundació Malaria No More o la presentació a Seattle del projecte Més que un club al món, l’activitat de la Fundació del club i l’aliança amb Unicef. En l’apartat comercial, l’expedició compartirà amb Nike un acte promocional –els jugadors interactuaran amb nens, i el club, a través de Nike, farà donació d’un parc infantil a Los Angeles–. Igualment, la plantilla rebrà la visita de la penya barcelonista californiana. A Seattle, l’expedició coneixerà la seu i la Casa del Futur de Microsoft (vegeu el programa complet al quadre de la foto). Tots els desplaçaments seran amb el mateix avió, que du la bandera catalana al fusellatge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.