Esports

Cimera entre la Penya i els Wolves per Ricky

El propietari de l'equip NBA, el magnat Glen Taylor, arriba a Barcelona i es reuneix avui amb Villacampa per concretar una oferta

No era un farol del Joventut de Badalona. No era una resposta per guanyar temps enmig de l'allau d'informacions que vestien ja definitivament de blaugrana Ricky Rubio. El base del Masnou pot acabar al Palau Blaugrana. Depèn d'ell, al cap i a la fi. Però el que és segur és que, tal com va informar dijous l'AVUI, el culebró de l'estiu basquetbolístic no té els capítols esgotats. Avui en viurà un de clau amb la cimera a Barcelona entre la Penya i els Minnesota Timberwolves per concretar una oferta de la franquícia NBA.

No és una reunió més. David Kahn, el mànager general, fa dies que és a Catalunya preparant el terreny. Qui va arribar ahir a Barcelona és el mateix propietari de l'equip, el magnat Glen Taylor.

Tal com va informar aquest diari, la franquícia només pot pagar mig milió d'euros; normes de la NBA obliguen. Segons fonts pròximes a la negociació, els Wolves estarien disposats a jugar de franc una sèrie d'amistosos de pretemporada, a disputar els pròxims anys, i podrien igualment aportar un pool d'empreses que pagaria la resta de la quantitat, com a aposta publicitària pel jugador encara verd-i-negre.

Pel que fa a la quantitat, cal recordar que l'última oferta del Barça se situa oficialment al voltant dels 3,5 milions d'euros. A l'espera que els Wolves concretin l'oferta, els rumors estableixen una forquilla entre els 3 milions teòricament oferts verbalment fa uns dies i la possibilitat d'arribar als 4,1 milions.

No és una quimera. Senador entre el 1980 i el 1986, Glen Taylor és un home de negocis de 68 anys propietari d'una setantena d'empreses que ocupen uns 14.000 treballadors, i que engloben sectors com el màrqueting, la indústria elèctrica i la comunicació. El 1995 va comprar els Timberwolves i el 2005 va fer un intent per comprar també els Minnesota Vikings, franquícia de futbol americà.

Inquietud i confiança
La trobada d'avui, per tant, elimina el caràcter de decisiva de la reunió d'ahir del consell d'administració del Joventut, que va ser essencialment informativa per tal que Jordi Villacampa expliqués l'última oferta del Barça.

Per la seva banda, el club blaugrana assisteix amb inquietud als nous moviments dels Wolves, als quals inicialment no es donava credibilitat. Amb tot, confien que pesi més el vistiplau que Ricky Rubio ja els ha donat al fitxatge que no la il·lusió -perduda quan va donar el primer sí al Barça, però ara renovada- de desembarcar immediatament a la NBA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.