Esports

Robredo s'adjudica l'Open del Brasil

Tenis

Tommy Robredo, segon cap de sèrie, ha inaugurat el seu palmarès aquesta temporada amb la victòria sobre terra batuda a l'Open del Brasil, segellada en tres sets contra Thomas Belluci (6-3, 3-6, 6-4), que ha ofert resistència empès pel seu públic, però ha acabat absorbit pel bon moment que el català travessa en aquest 2009.

Robredo ha començat millor, confirmant el seu servei i trencant el del seu adversari per obrir amb dos jocs d'avantatge, avantatge que ha ampliat, amb un bon servei, per quedar amb un còmode 3-0, diferència que ha mantingut fins al final per portar-se el primer set sense mostrar escletxes en el seu joc.

En el segon parcial, el partit ha transcorregut equilibrat fins al vuitè joc, quan Bellucci, recolzat pel seu públic, ha aconseguit trencar el servei del català i col·locar-se 5-3, renda que ha rematat amb el seu servei, deixant la final abocada al set decisiu, que finalment ha allargat el partit fins a les dues hores i 13 minuts.

Robredo, que no havia perdut cap set en el torneig fins aquell moment, ha sortit enrabiat i ha acumulat un parcial de 5-2. Belluci ha reaccionat (5-4), però el semifinalista a Vinya del Mar (Xile) no ha desaprofitat el seu servei per aixecar el primer títol de la temporada i vuitè de la seva carrera, que li ha reportat gairebé 70.000 euros.

El català succeeix en el palmarès de l'Open del Brasil a Nicolás Almagro que a l'edició del 2008 va superar en un duel fratricida a Carles Moyà. Robredo, que ha aixecat set dels seus vuit títols sobre argila, no guanyava un torneig des del mes de juliol passat, quan va superar a Bastad al txec Tomas Berdych.

Posteriorment, Robredo ha guanyat el dobles fent parella amb el català Marcel Granollers en vèncer a la final els argentins Lucas Arnold i Juan Mónaco per 6-4 i 7-5.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.